Δήλωση Δημήτρη Μάντζου, Βουλευτή Επικρατείας και Υπεύθυνου ΚΤΕ Εξωτερικών

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ Κ.Τ.Ε ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ 

Η Κυβέρνηση, με μια κίνηση που αποτελεί παραδοχή του λάθους της, επιχειρεί να αποκαταστήσει την ισορροπία στην εξωτερική πολιτική της χώρας στη μεγάλη κρίση της Μέσης Ανατολής.

Μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ και όχι στην Παλαιστινιακή Αρχή, όπως έκαναν άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες, και ιδίως μετά την αναίτια και εσφαλμένη απόφαση αποχής από το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική εκεχειρία, η Κυβέρνηση της ΝΔ σπεύδει να εναρμονίσει -έστω αργά- τη χώρα με τη στάση άλλων κρατών-μελών της ΕΕ, όπως η Γαλλία, που έχουν αναγνωρίσει ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής δεν μπορεί να τίθεται υπό όρους ή άλλες γεωπολιτικές αιρέσεις. 

Ημέρες τώρα, η στρατιωτική εμπλοκή του Ισραήλ στη Γάζα εξελίσσεται σε ανθρωπιστική κρίση, με τη μεγάλη πλειοψηφία των νεκρών να είναι γυναίκες και παιδιά. Η ανάγκη για εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και προστασία των αμάχων ήταν και παραμένει επιτακτική.

Η Ελλάδα οφείλει να είναι πρωτοπόρος τόσο στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, όσο και στη διεθνή προσπάθεια για την προώθηση της λύσης των δύο κρατών στην περιοχή.

 Της μόνης βιώσιμης λύσης για την ικανοποίηση των δίκαιων ιστορικών αιτημάτων του παλαιστινιακού λαού και την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ.


Πηγή

Leave a Reply