Δήλωση Μπουρχάν Μπαράν, Υπευθύνου ΚΤΕ Ψυχικής Υγείας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Με 23 ράντζα έκλεισε η εφημερία της Δευτέρας στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» σύμφωνα με καταγγελία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η εικόνα κατάρρευσης που παρουσιάζει το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, ειδικά  στο πεδίο της ψυχικής υγείας, δε συνάδει με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού σύμφωνα με τις οποίες ο τομέας της υγείας και ιδιαίτερα αυτός της ψυχικής υγείας βρίσκονται στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησής του.  Η πραγματικότητα είναι προφανώς άλλη.  Ο κ. Μητσοτάκης διαψεύδεται συνεχώς. Οι ελλείψεις σε επιστημονικό προσωπικό και υποδομές είναι υπεύθυνες για τις προχθεσινές εικόνες στον «Ευαγγελισμό», εικόνες τις οποίες  βέβαια συναντάμε σε ψυχιατρικές κλινικές και άλλων Νοσοκομείων  καθώς και στα αμιγώς ψυχιατρικά Νοσοκομεία της χώρας.

Η παροχή ιατρικής φροντίδας σε ψυχικά νοσούντες συνανθρώπους μας στους διαδρόμους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων αφαιρεί το απαραίτητο στοιχείο του σεβασμού  που απαιτεί  η διαχείριση της ευαλωτότητας αυτών των ατόμων, είναι αντίθετη με τους στοιχειώδεις κανόνες της ψυχιατρικής νοσηλείας και αυταπόδεικτα δυσχεραίνει το έργο ιατρών και νοσηλευτών.

Για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, η ψυχική υγεία βρίσκεται στην κορυφή της στρατηγικής πολιτικής του με απώτερο στόχο την ισότιμη αντιμετώπιση των ανθρώπων με προβλήματα ψυχικής υγείας και την δωρεάν πρόσβαση τους σε  αντίστοιχες ποιοτικές υπηρεσίες. 


Πηγή

Leave a Reply