Θεσσαλία: Διαμαρτυρία αγροτών με τρακτέρ στον Πλατύκαμπο

Οι αγρότες με τα τρακτέρ τους βγήκαν στο δρόμο ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Πληγέντων Αγροτών και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στον κυκλικό κόμβο Πλατυκάμπου-Αγιάς στην παλιά Εθνική οδό Λάρισας – Βόλου, αγρότες που διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για την καταβολή των αποζημιώσεων και την απομάκρυνση από τα χωράφια των νερών που «έπνιξαν» τη Θεσσαλία το προηγούμενο διάστημα μετά την κακοκαιρία Daniel.

τρακτερ

Οι αγρότες με τα τρακτέρ τους βγήκαν στο δρόμο ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Πληγέντων Αγροτών και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ).

τρακτερ

«Σήμερα είναι η αρχή των κινητοποιήσεων μας μετά την καταστροφική πλημμύρα που έχει πλήξει τη Θεσσαλία και ένα μήνα μετά το μόνο που έχουμε δεχτεί ως βοήθεια είναι οι αόριστες υποσχέσεις ότι κάποια στιγμή θα αποζημιωθούμε χωρίς να υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα» ανέφερε ο πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας προσθέτοντας πως το βασικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι τα περίπου 25ο χιλιάδες στρέμματα που βρίσκονται κάτω από το νερό.

«Αυτό που ζητάμε είναι να δοθεί άμεσα ένα οικονομικό βοήθημα ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας αλλά και να αρχίσουν κάποιες εργασίες που είναι απαραίτητες» δήλωσε μεταξύ άλλων σχετικά με τα αιτήματα των αγροτών ο κ. Μαρούδας.

Από τη μεριά του ο Γιάννης Κουκούτσης, εκπροσωπώντας την επιτροπή πλημμυροπαθών,  δήλωσε ότι προτεραιότητα είναι να αποκατασταθούν οι πληγέντες που δεν έχουν που να μείνουν, να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση των νερών από τα χωράφια αλλά και να δοθούν άμεσα οι  αποζημιώσεις.


Πηγή

Leave a Reply