«Συνάντηση του Βουλευτή Ρεθύμνης και Υπευθύνου ΚΤΕ του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Μανόλη Χνάρη και του Γραμματέα του Τομέα Θανάση Πετρόπουλου με ΣΑΣΟΕΕ»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΣΑΣΟΕΕ κ.Γεώργιο Κατσούλη και τα μέλη του ΔΣ (μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας κ. Παναγιώτης Πεβερέτος), είχε ο Βουλευτής Ρεθύμνης και  Υπεύθυνος ΚΤΕ του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, Μανόλης Χνάρης, παρουσία του Γραμματέα του Τομέα, Θανάση Πετρόπουλου.

Η εν λόγω συνάντηση, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της παράταξης μας, στο Μέγαρο της Βουλής.

Στο επίκεντρο της εποικοδομητικής συζήτησης που επακολούθησε, βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογένης τομέας, με κυριότερα: αύξηση κόστους παραγωγής, εργατές γης, αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ, καταβολή ενισχύσεων, ΕΛΓΑ και ασφαλιστικές εισφορές, ανασυγκρότηση Θεσσαλικού κάμπου και ν. Φθιώτιδας μετά την κακοκαιρία DANIEL, ηλικιακή ανασύνθεση του αγροτικού πληθυσμού, επισιτιστικοί κίνδυνοι και αντιμετώπιση κόκκινων δανείων.

Η αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΣΑΣΟΕΕ, εξέφρασε τους προβληματισμούς της αναφορικά με τα παραπάνω ζητήματα, παρουσιάζοντας παράλληλα τις σχετικές θέσεις και προτάσεις της.

Ο Βουλευτής τόνισε πως ο πρωτογενής τομέας συνιστά μία από τις βασικότερες προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο άσκησης της αγροτικής πολιτικής, που η παράταξη έχει χαράξει,  αναφέρθηκε στις προτάσεις μας αλλά και στις δράσεις που πρόκειται να επακολουθήσουν.

Τέλος, παρότρυνε την αδιάκοπη συνεργασία όλων των φορέων, με τη συνεχή ενημέρωση και κατάθεση προτάσεων που αφορούν τον αγροτικό μας κόσμο, για την από κοινού διαμόρφωση της αγροτικής πολιτικής, με απώτερο σκοπό την ουσιαστική και αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. 


Πηγή

Leave a Reply