«Ο κ. Οικονόμου να φέρεται σαν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όχι ως υποστηρικτής του κ. Μπακογιάννη»

Δήλωση Νάντιας Γιαννακοπούλου, Βουλευτής B2 Δυτ. Τομέα Αθηνών και Υπεύθυνη Κ.Τ.Ε. Προστασίας του Πολίτη

Ο  Υπουργός Προστασίας του πολίτη καλό θα ήταν να ασχολείται με τα καθήκοντά του, όταν τα προβλήματα παραβατικότητας, εγκληματικότητας και ελλιπούς αστυνόμευσης έχουν ξεφύγει και προκαλούν ανησυχία σε γειτονιές  αντί να φέρεται σαν κομματάρχης, υποστηρικτής του κ. Κώστα Μπακογιάννη. 

Μία μέρα μετά το ντιμπέιτ θυμήθηκε να δηλώσει ότι έχει συναντίληψη με τον Δήμαρχο Αθηναίων στα θέματα των καμερών για να συνταυτιστεί με όσους χθες δεν άκουσαν την ολοκληρωμένη πρόταση του Χάρη Δούκα για την εξασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών και των γειτονιών. Την είδαμε αυτή τη συναντίληψη και πριν απ΄ όλα στα έργα της Κυβέρνησης τέσσερα χρόνια τώρα. Στα λόγια τάξη και ασφάλεια, αύξηση της παρουσίας της αστυνομίας στις γειτονιές και κάμερες. Στην πράξη μηδενικό αποτέλεσμα.

Έτσι, μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια η Κυβέρνηση που είναι δήθεν μόνο αυτή υπέρ των καμερών και της ασφάλειας, ομολογεί δια του κ. Γιάννη Οικονόμου  ότι τώρα συζητούν για την εγκατάσταση 750 καμερών και αναζητούν τώρα τους τρόπους και τους μηχανισμούς εγκατάστασής  τους. 

Η δε μεταφορά 2.500 αστυνομικών από άλλες υπηρεσίες στην δράση, βρίσκεται ακόμα στην αρχή παρά τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού. Ο νοών νοείτω…..

Κατανοούμε την ανησυχία των κυβερνητικών παραγόντων για την έκβαση της μάχης της Αθήνας, μετά την σοβαρή , στοιχειοθετημένη παρουσία στο ντιμπέιτ του Χάρη Δούκα, που μπορεί εκτός από έκπληξη του πρώτου γύρου, να είναι και η τελική έκπληξη αυτής της Κυριακής. Μην το δείχνουν όμως τόσο και ας ασχοληθούν με τα καθήκοντά τους όσοι είναι Υπουργοί.


Πηγή

Leave a Reply