Κοινή ανακοίνωση Κατερίνας Καζάνη, υπεύθυνης Κ.Τ.Ε. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και του Τομέα Κοινωνικής Ένταξης και Συνοχής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Σε μια περίοδο πρωτοφανούς έξαρσης της ακρίβειας, ο κ. Μητσοτάκης προβαίνει σε άλλο ένα επικοινωνιακό φιάσκο προσπαθώντας να παρουσιάσει την αποτυχία του προγράμματος “Σπίτι μου” ως άλλο ένα success story.

Με ένα πρόγραμμα με αυστηρά κριτήρια, που απαιτεί από τους δανειολήπτες κεφάλαιο δεκάδων χιλιάδων ευρώ, που αποκλείει την παραγωγική ηλικία των σαράντα, με λιγότερες από 10.000 αιτήσεις εγκεκριμένες, δεν μπορούμε παρά να απορούμε με το θράσος και την αλαζονεία της Κυβέρνησης. Το όποιο σχέδιο στεγαστικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας αντικατοπτρίζει και την πολιτική της φιλοσοφία, συνεχίζοντας την πριμοδότηση των τραπεζών και εργολάβων, με μηδενική συμμετοχή του δημόσιου φορέα, οδηγώντας άλλη μια γενιά δέσμια των δανείων.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει παρουσιάσει εμπεριστατωμένο πρόγραμμα στεγαστικής πολιτικής και αντιμετώπισης του δημογραφικού εν γένει, ακολουθώντας τις αρχές της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Στον πυρήνα του προγράμματος αυτού βρίσκεται η δημιουργία ενός δημόσιου αποθεματικού κοινωνικών κατοικιών μέσω της αξιοποίησης των ακινήτων του Δημοσίου, καθώς και με την παροχή κινήτρων σε ιδιοκτήτες κενών κατοικιών για ανακαίνιση και ένταξή τους στο πρόγραμμα προκειμένου να διατίθενται με χαμηλό ενοίκιο σε νέους και οικογένειες.

Το στεγαστικό πρόβλημα απαιτείται πολιτική βούληση. Ως τώρα, η Κυβέρνηση έχει παρουσιάσει μόνο προγράμματα “μπαλώματα” και προσφέρει “ασπιρίνες” για χρόνια προβλήματα. Ήρθε η ώρα να δοθούν λύσεις. Να μπορέσει η νέα γενιά να αποκτήσει το επίπεδο διαβίωσης που της αξίζει.

Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να δώσει τη μάχη αυτή, δίπλα στη νέα γενιά, στην οικογένεια, δίπλα σε κάθε ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας.


Πηγή

Leave a Reply