«Ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται ότι το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει διαρκώς τη δυναμική του και είναι ο αντίπαλος στην πολιτική του»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΕΝ με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη ήταν το πρωί της Πέμπτης ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

 Ο κ. Σπυρόπουλος έκανε λόγο για αποτυχία του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να αντιμετωπίσουν το κύμα ακρίβειας, που απομειώνει το εισόδημα των πολιτών.

«Οι τιμές στα προϊόντα αυξάνονται ραγδαία. Η αισχροκέρδεια είναι στον μέγιστο βαθμό. Στα τροφιμα συγκεκριμένα οι τιμές στην Ελλάδα είναι υψηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, κάτι που δεν μπορεί αν εξηγηθεί. Χθες ο Πρωθυπουργός παραδέχτηκε τι συμβαίνει στην αγορά, αλλά το ζήτημα δεν είναι απλά να σχολιάζουμε. Τι έκανε ο Πρωθυπουργός για να μην είμαστε “μπανανία” όπως είπε στη χθεσινή του συνέντευξη απευθυνόμενος στις πολυεθνικές; Το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου δεν επιβλήθηκε ούτε ένα πρόστιμο στην αγορά τροφίμων. Ακόμη και παλαιότερα πρόστιμα, που είχαν ανακοινωθεί με μεγαλοστομίες, ξέρω ότι δεν έχουν εισπραχθεί εξαιτίας των ενστάσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 Αναφερόμενος στην έλλειψη προσωπικού στη ΔΙ.ΜΕΑ. για τη διεξαγωγή ελέγχων στην αγορά, ο κ. Σπυρόπουλος αναρωτήθηκε «τι κάνει η κυβέρνηση επί τρία χρόνια; Τι κάνουν τα αρμόδια υπουργεία και ο κ. Μητσοτάκης;»

«Πέρα από τους ελέγχους στην αγορά και την προσπάθεια να συγκρατηθούν οι τιμές –ειδικά στα τρόφιμα-, θα πρέπει να υπάρχουν και μέτρα μόνιμου χαρακτήρα πέρα από τα pass» συμπλήρωσε ο κ. Σπυρόπουλος.

 Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού, ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως «ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται ότι το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει διαρκώς τη δυναμική του και είναι ο αντίπαλος στην πολιτική του».

«Όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός υπονοούσε σε δηλώσεις του ότι θα εργαστεί καλύτερα με περιφερειάρχες, που θα προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία, δεν έλεγε περίπου τα ίδια με τους Υπουργούς του;» σημείωσε δηκτικά αναφορικά με τις δημόσιες συστάσεις του κ. Μητσοτάκη προς το υπουργικό συμβούλιο να μην επιδεικνύουν αλαζονεία στον απόηχο των δημόσιων εκβιασμών προς τους Θεσσαλούς αγρότες και κτηνοτρόφους.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι Πρωθυπουργός και οφείλει να συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αυτοδιοικητικούς για το καλό της χώρας» πρόσθεσε.

 «Κάνουμε συζήτηση με τους ανθρώπους της κοινωνίας. Με ανθρώπους και από την αριστερά και από το προοδευτικό κέντρο που αγωνιούν για μια καλύτερη μέρα για τον τόπο. Η επιτυχία του κ. Δούκα ήταν να συγκροτήσει μια δημοτική παράταξη με ανθρώπους από διαφορετικές αφετηρίες. Έλαβε ένα σημαντικό ποσοστό στον πρώτο γύρο βάσει του προγράμματος του για την Αθήνα και δημιούργησε ένα πλειοψηφικό ρεύμα στον δεύτερο γύρο γιατί πολίτες από διαφορετικές αφετηρίες κατάλαβαν ότι αυτή είναι η λύση για μια άλλη πρωτεύουσα» επισήμανε ο κ. Σπυρόπουλος ως προς τη συζήτηση περί συνεργασιών.


Πηγή

Leave a Reply