«Ένα ακόμα επεισόδιο στην παρελκυστική τακτική του Υπουργείου Οικονομικών σε σχέση με τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών»

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου, Γραμματέα Τομέα Οικονομικών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Μετά τις αντιφατικές δηλώσεις των κ. κ. Θεοχάρη-Μαρινάκη σχετικά με τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και την αύξηση των φορολογικών συντελεστών, ένα ακόμα επεισόδιο στο σχετικό παρελκυστικό σήριαλ αποτελούν τα σημερινά δημοσιεύματα για καταγραφή και επανεξέταση φοροαπαλλαγών και οι αοριστολογίες της διευκρινιστικής ανακοίνωσης του Υπουργείου Οικονομικών.

Έχουμε καλέσει την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τη σχετική μελέτη που είχε αναθέσει στο Ι.Ο.Β.Ε. και να προχωρήσει σε έναν ειλικρινή και ουσιαστικά διάλογο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ,την ώρα μάλιστα που σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της Ε.Ε.  η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια  στην απώλεια εσόδων .

Σε ότι αφορά στις φορολογικές απαλλαγές, είναι λεπτομερώς καταγεγραμμένες στην έκθεση φορολογικών δαπανών, που συνοδεύει τον προϋπολογισμό και αυτό που πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση είναι, αν πρέπει να ενισχυθούν όσες αφορούν την αντιμετώπιση οξυμένων  κοινωνικών προβλημάτων, όπως  το δημογραφικό, και αν πρόκειται να επανεξετάσει τις προκλητικές φοροαπαλλαγές, που παραχώρησε στους κατόχους μεγάλου πλούτου ,όπως με το αφορολόγητο των γονικών παροχών, τη μείωση της φορολογίας των μερισμάτων και τόσα άλλα που παραχώρησε στους έχοντες και κατέχοντες καθιστώντας περισσότερο άδικο το φορολογικό σύστημα και διευρύνοντας παράλληλα τις ανισότητες.


Πηγή

Leave a Reply