ελέγχους στην αγορά” – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Αναφερόμενος, αρχικά, στην αποχή της Ελλάδας από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για την ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα, ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι «είναι απολύτως απαράδεκτο ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν στήριξε το ψήφισμα του ΟΗΕ για άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία. Δηλαδή, να σταματήσει ο πόλεμος, να αποχωρήσουν οι άμαχοι, να σωθούν ανθρώπινες ζωές, να ξεκινήσουν συνομιλίες, παρά το δύσκολο περιβάλλον». Παράλληλα, επεσήμανε ότι «η Ελλάδα ήταν πάντα φάρος σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή, παλεύοντας ώστε οι δύο λαοί να ζήσουν με ειρήνη. Η κυβέρνηση μπορεί στα λόγια να υιοθετεί αυτή την στάση, στην πράξη όμως επέλεξε την εύκολη οδό. Σ’ αυτό το κρίσιμο σημείο, θα μπορούσε να παρέμβει στον ΟΗΕ, ώστε να προστεθούν ζητήματα τα οποία -ως χώρα- θεωρούμε σημαντικά».

Στη συζήτηση για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, ο κ. Σπυρόπουλος δήλωσε πως «Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο πληθωρισμός είναι σωρευτικός εδώ και 2,5 χρόνια και ότι οι τιμές έχουν φτάσει πάνω από το 30% στα τρόφιμα. Βλέπουμε μια ανίκανη και ανήμπορη κυβέρνηση. Δεν κάνει το προφανές, δηλαδή ελέγχους στην αγορά. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο δεν επιβλήθηκε ούτε ένα πρόστιμο στην αγορά των τροφίμων. Όλοι οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά την αισχροκέρδεια που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Και την ίδια ώρα, ο αρμόδιος υπουργός λέει ότι η ΔΙ.Μ.Ε.Α., η αρμόδια επιτροπή που έφτιαξε ο κ. Γεωργιάδης, είναι υποστελεχωμένη και δεν μπορεί να κάνει ελέγχους στην αγορά».

Παράλληλα, σχολιάζοντας όσα ανέφερε νωρίτερα στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή ο Υπουργός Εργασίας, σημείωσε ότι «ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι η αύξηση στις τιμές των ενοικίων και των ακινήτων, θα ωφελήσει μακροπρόθεσμα τους πολίτες. Υπάρχει μεγαλύτερη αποτυχία της κυβέρνησης από αυτό που λέει ο κύριος Γεωργιάδης; Δεν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα που υπάρχει στην αγορά των κατοικιών, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα;»


Πηγή

Leave a Reply