«Tα έχουν χαμένα, ενώ η Θεσσαλία χάνεται» – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με τους δημοσιογράφους Γ. Παπαδάκη και Μ. Αναστασοπούλου, συμμετείχε την Παρασκευή η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, σε ζωντανή σύνδεση από την πληγείσα περιοχή της Γιάννουλης στη Λάρισα.

Η Λαρισαία Βουλευτής άσκησε αυστηρή κριτική στα λεγόμενα του εκπροσώπου της Ν.Δ. στο πάνελ και γενικότερα στους χειρισμούς της Κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως «όσα θεωρητικά, διαπιστωτικά και αόριστα λέγονται από τη Ν.Δ. είναι αδιανόητα και προκλητικά, τη στιγμή που ο βυθισμένος Τόπος μου προσπαθεί να “σηκώσει κεφάλι”, συνάνθρωποί μας αγωνιούν ακόμα εγκλωβισμένοι, συντοπίτες μου έχουν απολύτως καταστραφεί και δεν γνωρίζουν “που την κεφαλή κλίνη” την επόμενη μέρα, το ζωικό και φυτικό κεφάλαιο έχει διαλυθεί και o χάρτης της Θεσσαλίας ξαναγράφεται, καθώς δρόμοι και ποτάμια δεν υπάρχουν πια εκεί που τα γνωρίζαμε».

«Το Κράτος, τα συναρμόδια Υπουργεία κατέρρευσαν -και μάλιστα με πάταγο– εδώ στο θεσσαλικό κάμπο, και αυτό το πληρώνει η κοινωνία. Είναι ενδεικτικό πως εμένα, που ανήκω στο πολιτικό προσωπικό της περιφέρειας, δεν με έχουν καλέσει πουθενά, σε καμία συντονιστική ή οργανωτική σύσκεψη, δεν νοιάστηκαν να ρωτήσουν τη γνώμη μας ή να αξιοποιήσουν τη συνδρομή μας σε οποιοδήποτε πεδίο. Μόνο ένας τίτλος συμπυκνώνει όσα διαδραματίζονται: “τα έχουν χαμένα”, ενώ η Θεσσαλία χάνεται», περιέγραψε η Ε. Λιακούλη.

Επιπροσθέτως, ενημέρωσε πως «ήδη, ως θεσμικά όφειλα, κατέθεσα Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, ώστε την επόμενη εβδομάδα να έρθει στο Κοινοβούλιο ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χρ. Σταϊκούρας, και να απαντήσει δια ζώσης, με απόλυτη σαφήνεια, για όλα τα αντιπλημμυρικά και εγγειοβελτιωτικά έργα της Θεσσαλίας, ποια έγιναν, ποια όχι, ποιος ήταν ο υπεύθυνος υλοποίησης και συντήρησης καθενός, ο Υπουργός, ο Περιφερειάρχης , ο Δήμαρχος  προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο».

Η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας ανέδειξε τον κίνδυνο ερημοποίησης του θεσσαλικού κάμπου, σημειώνοντας την αναγκαιότητα ενός εθνικού σχεδίου αποκατάστασης της ζωής στις πληγείσες περιοχές, ώστε η νέα γενιά να μην μαζέψει τις βαλίτσες της και τις εγκαταλείψει για πάντα.

Αποτύπωσε, τέλος, για ακόμα μία φορά, τις επιτακτικές προτεραιότητες που χρήζουν άμεσων ενεργειών, όπως «ταχύτεροι ρυθμοί στον απεγκλωβισμό πολιτών, στην απομάκρυνση των νεκρών ζώων, στην απολύμανση». «Αυτό που νοιάζει τους κατοίκους δεν είναι ούτε οι πολιτικές “κοκορομαχίες” ούτε τα ωραία ευχολόγια. Βλέπετε ζωντανά γύρω μου τις εικόνες απόγνωσης. Χρειάζεται σεβασμός στο αδιέξοδο των πληγέντων, σεβασμός και στις εν εξελίξει διαδικασίες της Δικαιοσύνης», επισήμανε η Ε. Λιακούλη. 


Πηγή

Leave a Reply