«Στηρίζουμε τις θέσεις του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια»

Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη, ο Βουλευτής Ηρακλείου και Υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ενέργειας Φραγκίσκος Παρασύρης, συναντήθηκε με το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε, σήμερα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, παρουσίασαν τις προτάσεις τους σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν στην εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ. Όπως τονίστηκε «οι εξελίξεις προδιαγράφουν μία ακόμη προσπάθεια εκποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ των μετοχών του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ και παράλληλα της περαιτέρω μείωσης της συμμετοχής του Δημοσίου στη διοίκηση των ΕΛΠΕ. Με το σχέδιο νόμου «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/514 του Συμβουλίου της 22ας Μαρτίου 2021 για την τροποποίηση της οδηγίας 2011/16/ΕΕ σχετικά με τη διοικητική συνεργασία στον τομέα της φορολογίας και άλλες διατάξεις για τη φορολογική διαδικασία, την κατάρτιση του κρατικού προϋπολογισμού και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή, διευκολύνεται το ΤΑΙΠΕΔ στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου – περιλαμβανομένων των μετοχών του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ».

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης, με δήλωσή του επισημαίνει «το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τις προτάσεις του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, σχετικά με την ανάγκη άμεσης επιστροφής των μετοχών του Ελληνικού Δημοσίου στα ΕΛΠΕ, από το ΤΑΙΠΕΔ. Το διεθνές περιβάλλον στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας, δεν αφήνει περιθώρια πειραματισμού και εφαρμογής πολιτικών που θα απορρυθμίζουν, περαιτέρω, την αγορά ενέργειας στη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, έχει σταθερά εκπεφρασμένη θέση, τονίζοντας πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. χρησιμοποιεί ως «Δούρειο Ίππο» το ΤΑΙΠΕΔ, για την παράδοση συμφερόντων του δημοσίου σε ιδιωτικούς ενεργειακούς κολοσσούς. Ζητούμε την άμεση επαναμεταβίβαση του 35.5% των μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ στο Ελληνικό Δημόσιο. Η σημασία του δημοσίου ελέγχου των ΕΛΠΕ, είναι νευραλγική για την εθνική οικονομία, την ενεργειακή πολιτική και ασφάλεια στη χώρα».


Πηγή

Leave a Reply