Πάτρα: Συναγερμός σε Πυροσβεστική και Αστυνομία για φάκελο με σκόνη

Φορώντας ειδικές στολές, η ΕΜΑΚ συνεργάστηκε με υπάλληλο για το αντικείμενο άγνωστου αποστολέα, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από την εργαστηριακή ανάλυση του ΕΟΔΥ

Πρωτοφανής επιχείρηση της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, στήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο της Πάτρας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα pelop.gr, lίγα λεπτά μετά τις 2.30 το μεσημέρι, η 6η ΕΜΑΚ Πάτρας λαμβάνει σήμα για ύπαρξη ύποπτου φακέλου με σκόνη στο κεντρικό υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Πάτρα, στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Ζαΐμη, από Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο σπεύδουν 10 στελέχη της ομάδας διαχείρισης και αντιμετώπισης χημικών βιολογικών, ραδιολογικών περιστατικών και τεχνολογικών ατυχημάτων (ΧΒΡΠΤΑ), όπως επίσης και πυροτεχνουργοί της ΕΛΑΣ οι οποίοι βάσει πρωτοκόλλου ελέγχουν το χώρο για το ενδεχόμενο ύπαρξης εκρηκτικού μηχανισμού. Ακολούθως, στο κτίριο εισέρχεται, φορώντας ειδικές στολές με αναπνευστικές συσκευές, ομάδα ανίχνευσης και επέμβασης της ΕΜΑΚ, φέροντας ραδιολογικούς ανιχνευτές και δοσίμετρα.

πάτρα Ελτά

Στο εσωτερικό βρίσκεται η υπάλληλος η οποία βρήκε τον φάκελο που έφθασε στα ΕΛΤΑ της Πάτρας, από άγνωστο αποστολέα και σύμφωνα με πληροφορίες παραλήπτης ήταν τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα. Εχει προνοήσει και έχει «φυλάξει» τον φάκελο σε ειδικό ερμάριο. Η γυναίκα με τη συνδρομή των διασωστών της ΕΜΑΚ εξέρχεται του χώρου και όπως προβλέπεται απολυμαίνεται. Στο σημείο έχουν στηθεί δυο γραμμές απολύμανσης.

Ο φάκελος τοποθετείται σε ειδική συσκευασία και παραδίδεται στην αστυνομία και στη συνέχεια παραλαμβάνεται από στελέχη κινητής μονάδας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, που βρέθηκαν στο τόπο του συμβάντος. Τώρα αναμένονται τα αποτέλεσματα της εργαστηριακής ανάλυσης της σκόνης από τον ΕΟΔΥ.


Πηγή

Leave a Reply