Κουτσούμπας: Η σημερινή κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι στη λογική του “μικρότερου κακού”

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μίλησε στην πολιτική συγκέντρωση στο 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή».

«Απόψε στο Πάρκο Τρίτση, σ’ αυτό το αντάμωμα λαού και νεολαίας μπορούμε δικαιολογημένα να νοιώθουμε περήφανοι. Γιατί σήμερα, εδώ, με την κορύφωση των εκδηλώσεων του 49ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή δημιουργούμε μια εικόνα, μέσα από τους υπέροχους στίχους του Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, για το πώς μπορούν “να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη”» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην πολιτική συγκέντρωση στο 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή».

«Γιατί, αν και στη χώρα μας, όπως και σε όλον τον κόσμο, το σκοτάδι είναι ακόμα πυκνό, αν υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν μέσα στο λάκκο που τους έχουν ρίξει, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ συνεχίζουν να κάνουν το χρέος τους. Να στέκονται στο πλευρό όλων των αδικημένων και να τους απλώνουν το χέρι για να σηκωθούν».

«Υπάρχει διέξοδος. Υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε. Είναι αυτός του λαού που σώζει τον λαό, με το ΚΚΕ μπροστά, για το σοσιαλισμό. Για να ζήσουμε τις πιο όμορφες μέρες μας, αυτές που ο λαός και η νεολαία δεν θα ζουν με τα ψίχουλα, αλλά με όλα όσα τους αξίζουν» τόνισε.

Είπε ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι «οι μόνοι που μπορούν σήμερα να αντιμετωπίσουν την ασφυξία που νιώθουν μεγάλος μέρος του λαού και της νεολαίας και μπορούν να δώσουν απάντηση για το “τι πρέπει και μπορεί να γίνει” για να αλλάξουν τα πράγματα».

 Με αφορμή τις τεράστιες καταστροφές στη Θεσσαλία, την έλλειψη υποδομών και προστασίας, επισήμανε ότι «συνολικά, έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος που υπηρετεί μόνο το καπιταλιστικό κέρδος και ως εκ τούτου δεν θέλει και δεν μπορεί να εφαρμόσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που να υπηρετεί πραγματικά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».

«Σκεφτείτε», υπογράμμισε, «πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα, αν αντί για το σημερινό αστικό κράτος είχαμε ένα άλλο κράτος, γνήσια εργατικό, λαϊκό, μια άλλη εξουσία, που θα σχεδίαζε και θα υλοποιούσε τα πάντα, όχι με κριτήριο το κέρδος των λίγων, των καπιταλιστών, αλλά τις ανάγκες των πολλών, των ίδιων των εργαζομένων».

«Το τρίμηνο που μεσολάβησε έγινε πιο φανερό ότι απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ που ήρθε ξανά με φόρα, υπάρχει μόνο ένας πραγματικός αντίπαλος. Και αυτό είναι το ΚΚΕ.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ και η ΚΝΕ μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους την ευθύνη της οργάνωσης της αντίστασης και της αντεπίθεσης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που θα εκφράζεται από εδώ και πέρα με ακόμη μεγαλύτερη σφοδρότητα σε όλους τους τομείς κι αυτό κάνει» τόνισε και πρόσθεσε πως το ότι «η μόνη πραγματική αντιπολίτευση απέναντι στην πολιτική της ΝΔ είναι το ΚΚΕ αποδείχθηκε στις πυρκαγιές, στις πλημμύρες, στο γεγονός ότι οι δυνάμεις του ΚΚΕ μπήκαν μπροστά για να οργανωθεί η προχτεσινή απεργία και να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι, η νέα γενιά, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους αυτό το τερατούργημα του Γεωργιάδη και θα φροντίσουν να έχει την ίδια μοίρα με το προηγούμενο, του Χατζηδάκη».

Είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε το «αντεργατικό έκτρωμα και όπως πάντα είχε την ουσιαστική συναίνεση της συμβιβασμένης μαζί της σοσιαλδημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ».

Επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν κινητοποίησαν τα μέλη τους για την επιτυχία της απεργίας επειδή η έννοια της «συμμετοχής» που καλλιεργούν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ «περιορίζεται σε ένα μισάωρο μιας Κυριακής, μια στο τόσο για να διαλέξουν τον επόμενο σωτήρα και μετά επιστροφή στη θέση του παθητικού θεατή».

«Αντίθετα, αυτά τα κόμματα, όπως και η ΝΔ, κινητοποίησαν μια χαρά τους εκπροσώπους τους στη ΓΣΕΕ και σε μεγάλες συνδικαλιστικές ομοσπονδίες για να βάλουν εμπόδια και να υπονομεύσουν την απεργία, για να μην παρθούν αποφάσεις συμμετοχής και να μην κουνηθεί φύλλο. Φυσικά, δεν τα κατάφεραν. Γιατί εδώ υπάρχει ΚΚΕ, εδώ υπάρχει ΠΑΜΕ» τόνισε.

Ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «οι περισσότεροι πλέον έχουν καταλάβει ότι μπροστά μας έχουμε μέρες κάθε άλλο παρά ήρεμες» σε όλα τα επίπεδα και δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «την ίδια στιγμή, το τραπέζι του παζαριού για τις επικίνδυνες ΝΑΤΟϊκές διευθετήσεις στα ελληνοτουρκικά είναι για τα καλά στρωμένο».

 Είπε ότι ανεξάρτητα από τις επιλογές που ο καθένας έκανε μέχρι χτες πρέπει να απεγκλωβιστεί από τη λογική του «δήθεν “καλύτερου διαχειριστή”» και να σκεφθεί με βάση το «”τι πρέπει να γίνει, τι να κάνουμε” για να ζήσει ο λαός μας όπως του αξίζει».

«Όλοι όσοι θέλουν να αλλάξουν επιτέλους τα πράγματα δεν μπορεί να προσβλέπουν στην ανασύνθεση της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας» τόνισε και πρόσθεσε:

«Και για όσους νιώθουν έκπληξη ή και αμηχανία για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, τους λέμε να σκεφτούν την εξής πλευρά που ίσως δεν έχουν σκεφτεί: Ότι αυτή ακριβώς είναι μια προδιαγεγραμμένη κατάληξη μιας ολόκληρης πορείας ενσωμάτωσης στο σύστημα που έχει ακολουθήσει ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος. Αυτή την πορεία του πολιτικού εκφυλισμού σε θέσεις και προτάσεις, σε πολιτική και κινηματική στάση, την στήριξαν, την προώθησαν, χρόνια τώρα, στο όνομα πότε του δήθεν “εκσυγχρονισμού”, πότε του “εφικτού”, πότε της “κυβερνησιμότητας στο πλαίσιο του συστήματος”, τα στελέχη του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, μαζί και αυτοί που εμφανίζονται ως θεματοφύλακες ενός δήθεν πιο “αριστερού” χαρακτήρα».

«Η σημερινή κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το ανώτατο στάδιο της λογικής του “μικρότερου κακού” που την υπηρέτησε η ηγεσία του εδώ και χρόνια και φυσικά όλοι οι σημερινοί του υποψήφιοι και που έφεραν για μια ακόμα φορά τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ στην εξουσία» πρόσθεσε.

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «όσοι τίμιοι αγωνιστές, πραγματικά αριστεροί, προοδευτικοί άνθρωποι έχουν απομείνει σ’ αυτό το κόμμα σήμερα έχουν επιλογή: Αυτήν που ακολούθησαν όλοι όσοι πριν από αυτούς δεν θέλησαν να γίνουν μέρος αυτής της πορείας αρνητικής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ, τον εγκατέλειψαν, κράτησαν ψηλά τις αξίες και τα ιδανικά τους και σήμερα συμπορεύονται με το ΚΚΕ».

Αναφερόμενος στη σημαντική μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών κάλεσε σε ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίηση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ σε δήμους και περιφέρειες».

«Και για να μην μπορεί κανένας Μητσοτάκης το βράδυ των εκλογών να λέει πως ξανά βάφτηκε η Ελλάδα μπλε, χρειάζεται παντού σε όλες τις περιφέρειες και τους δήμους να πέσουν στην κάλπη πολλά κόκκινα γαρύφαλλα, τα ψηφοδέλτιά μας, η “Λαϊκή Συσπείρωση”. Με υποψηφίους δοκιμασμένους αγωνιστές, όπως εδώ στην Αττική τον Γιάννη Πρωτούλη, στον Δήμο Αθήνας τον Νίκο Σοφιανό, στον Πειραιά τον Νίκο Αμπατιέλο και τόσους άλλους. Αγωνιστές, που δεν θα είναι τα “καλά παιδιά” της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά θα μπαίνουν μπροστά στις διεκδικήσεις του λαού και της νεολαίας, σε αυτούς θα στηρίζονται και αυτούς θα στηρίζουν, θα αξιοποιούν κάθε χαραμάδα για την ανακούφισή τους.

 Όπως γίνεται εδώ και 9 χρόνια στην Πάτρα με δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη, έναν δήμαρχο που έχει γίνει σημείο αναφοράς σε όλη την Ελλάδα» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι «έχουμε συμφέρον να εκλέξουμε περισσότερους τέτοιους δημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους».

 Ο Δ. Κουτσούμπας κατέληξε στην ομιλία του καλώντας σε συμπόρευση στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και στους μεγάλους αγώνες που έρχονται, τονίζοντας: «Με το ΚΚΕ, λοιπόν! Δυνατά!

Προχωράμε μπροστά, ανοίγουμε το δρόμο για τη νέα κοινωνία της ειρήνης, της ισότητας, της αδελφοσύνης, της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό!».

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply