Απόφαση Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Το Κίνημά μας συγκρότησε τα ψηφοδέλτιά του για τις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου επί τη βάσει των αρχών της 3ης του Σεπτέμβρη, και με όραμα ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. 

Ειδικά στο Νομό Αρκαδίας, μεταξύ των υποψηφίων συμπεριελήφθη και ο κ. Γιαννακούρας, ο οποίος μάλιστα σε δημόσια δήλωσή του που ανήρτησε και στην προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , κατόπιν της παραίτησής του από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου με την παράταξη Τατούλη, δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσει κάθε επιλογή του Προέδρου και της παράταξης σε κεντρικό ή αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Τη δέσμευσή του, μάλιστα, αυτή  επανέλαβε ρητά και κατά την πρόσφατη διευρυμένη συνεδρίαση στελεχών μας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Παρ’ όλα αυτά,ο κ. Γιαννακούρας πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του με την παράταξη Τατούλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ‘’ξεχνώντας’’ προφανώς τις δεσμεύσεις του έναντι του κόμματος.

Είναι προφανές ότι οι πρακτικές αυτές υπηρετούν προσωπικές επιλογές , δεν έχουν καμία θέση στο Κίνημά μας, είναι αντιδεοντολογικές και δε συνάδουν με την ιδιότητα του μέλους μας.          

Για τους λόγους αυτούς, η ΕΔΕΚΑΠ, κατόπιν της σημερινής της συνεδρίασης, αποφασίζει τη διαγραφή του  Βαγγέλη Γιαννακούρα από μέλος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, επισημαίνοντας ότι πρακτικές και συμπεριφορές που πλήττουν τη σφαίρα των ηθικών και αξιακών κανόνων μας δεν εκφράζουν το Κίνημά μας, δε γίνονται αποδεκτές και είναι καταδικαστέες.    

Για την ΕΔΕΚΑΠ

Η Πρόεδρος

Νανά Βρυώνη


Πηγή

Leave a Reply