Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στον Ασπρόπυργο

Tο έργο των πυροσβεστών γίνεται ακόμη δυσκολότερο καθώς φυσάει νοτιάς, με το «στοίχημα» να είναι ο περιορισμός του πύρινου μετώπου όσο γίνεται πιο γρήγορ

Μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες αλλά και εθελοντές για την κατάσβεση της φωτιάς που έκαιγε από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Σοφό Ασπροπύργου, ενώ η κινητοποίηση ήταν μεγάλη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά κινήθηκε προς ένα λατομείο στην περιοχή, αλλά υπήρξαν πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία και χαράδρες που δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστών γίνεται ακόμη δυσκολότερο καθώς φυσάει νοτιάς, με το «στοίχημα» να είναι ο περιορισμός του πύρινου μετώπου όσο γίνεται πιο γρήγορα, πριν βραδιάσει.

Για το λόγο αυτό μέχρι και αυτή την ώρα πραγματοποιούν ρίψεις νερού από αέρος 4 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα (το ένα συντονιστικό), ενώ στο έδαφος επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, εκ των οποίων οι 30 πυροσβέστες είναι Ρουμάνοι με 4 οχήματα.

aspropyrgos

Φωτογραφίες και βίντεο από το Attica24.gr

Αναλυτικά η ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σοφός Αττικής πλησίον του φράγματος του Μόρνου, βόρεια – βορειοδυτικά του Ασπροπύργου, επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών με 4 οχήματα από τη Ρουμανία ενώ από αέρος επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως 4 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους.

Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, δασοφύλακες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υδροφόρες της Περιφέρειας, ενώ έχουν κινητοποιηθεί μηχανήματα έργου για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply