«Να σταματήσει το επιλεκτικό “κρυφτούλι” πολιτικών ευθυνών»

Στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1, με τη δημοσιογράφο Χρ. Βίδου, συμμετείχε την Πέμπτη η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

«Η Ελλάδα θρηνεί για την άδικη απώλεια ενός νέου συνανθρώπου μας. Πρόκειται για μια τραγική είδηση, που θα έπρεπε να έχει συγκλονίσει σύσσωμο το πολιτικό σύστημα. Αντιθέτως, παρακολουθούμε μια Κυβέρνηση να έχει απωλέσει θεμελιώδεις αξίες και αρχές, με έναν “ρακένδυτο” πλέον ηθικό κώδικα που έχει καταντήσει “λάστιχο”,επιλεκτικά ανά περίπτωση, αναλόγως τι συμφέρει την κυβερνητική πλειοψηφία», υπογράμμισε η Λαρισαία Βουλευτής.

Ειδικότερα, ανέδειξε πως «ενώ για την έφιππη αστυνομία και για τις διακοπές με τη χώρα να φλέγεται, ένας Υπουργός “αποκεφαλίστηκε”, ενώ ένας Περιφερειάρχης χόρευε ζεϊμπεκιά και απομακρύνθηκε, μια πτέρυγα μάχης πήρε φωτιά και δεν “άνοιξε ρουθούνι ”πολιτικά, τώρα ένα παιδί δολοφονήθηκε από τάγματα εφόδου φασιστών που διένυσαν εκατοντάδες χιλιόμετρα μέσα στην πατρίδα μας ανενόχλητοι, χωρίς κανείς να νιώθει την ανάγκη, με την ελάχιστη ευθιξία, να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να θέσει την πολιτική παραίτησή του από την Κυβέρνηση ενώπιον του ελληνικού λαού».

Η Ε. Λιακούλη επισήμανε ότι «πρέπει να δοθούν απαντήσεις για το γεγονός ότι φασιστικά μορφώματα,υπό το “μανδύα” του δήθεν οπαδικού φιλάθλου αισθήματος, καλύπτουν τις ναζιστικές τους προεκτάσεις και μάλιστα συνδέονται με ντόπιους συμμάχους τους». «Τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ έβγαλαν στη δημοσιότητα σημαντικά έγγραφα και συγκλονιστικές λεπτομέρειες της υπόθεσης, που αποδεικνύουν πως η Ελληνική Αστυνομία γνώριζε εκ των προτέρων καθοριστικά δεδομένα. Γι’ αυτήν την πραγματικότητα, δεν αρκεί μόνη η αποπομπή ορισμένων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένα ευρωπαϊκό ραντεβού θανάτου είχε δοθεί στη χώρα μας και δεν αποτράπηκε, με ολέθρια συνέπεια τη δολοφονία ενός 29χρονου παιδιού και την κατάρρευση της οικογένειάς του», τόνισε με έμφαση.

«Προσωπικά με συγκλονίζει η είδηση της μάνας που καταρρέει στο άκουσμα της φρικτής απώλειας του γιου της. Ως άνθρωπος, ως μητέρα και ως πολιτικός, ειλικρινά ντρέπομαι μπροστά σε όσα διαδραματίστηκαν. Πιστεύω πως όλοι εμείς οι Βουλευτές, ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, έχουμε χρέος να ορθώσουμε αποφασιστικά τη φωνή μας, για να σταματήσει επιτέλους το επικοινωνιακό “κρυφτούλι”. Η Κυβέρνηση οφείλει να βγει θαρρετά και να πει “αναλαμβάνω την ευθύνη για το φιάσκο, αναλαμβάνω την ευθύνη γιατί δεν περιφρούρησα τη χώρα, αναλαμβάνω την ευθύνη γιατί δολοφονήθηκε ένα παιδί και μια μάνα κατέρρευσε, αναλαμβάνω την ευθύνη γιατί οι πολίτες -μετά από όλα αυτά- δεν νιώθουν ασφαλείς”»,σημείωσε η Ε. Λιακούλη.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας ζήτησε άμεσα από τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. στο πάνελ, κ. Σιμόπουλο, να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό “επικολυρικά ξεσπάσματα”, που χρησιμοποίησε στον καταληκτικό σχολιασμό του. «Να ανακαλέσει ο κ. Σιμόπουλος τον χαρακτηρισμό ”επικολυρικά”, έχουμε να κάνουμε με το θάνατο ενός παιδιού, είναι ντροπή», ανέφερε η Ε. Λιακούλη, ζητώντας μετ’ επιτάσεως από τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. να ανακαλέσει.


Πηγή

Leave a Reply