Κοινή Ανακοίνωση Παύλου Χρηστίδη, Υπευθύνου ΚΤΕ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Την 3η-8-2023 ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, κ. Βασίλειος Γραμμένος, υπέβαλε γραπτή ερώτηση προς την κα Υπουργό Πολιτισμού με θέμα «Δραματική ποιοτική κατάπτωση στην τέχνη του θεάτρου από τις φετινές επιλογές του Φεστιβάλ Αθηνών».  

Στο κείμενο της άνω ερώτησης περιλαμβάνεται λόγος εξόχως τρανσφοβικός, μισαλλόδοξος και κακοποιητικός σε βάρος των διεμφυλικών ατόμων και δη σε βάρος συγκεκριμένης διεμφυλικής ηθοποιού, η οποία συμμετείχε σε παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών, ενώ παράλληλα προωθείται και υποστηρίζεται ο αποκλεισμός των διεμφυλικών ατόμων από την εργασία και την τέχνη.

Είναι ανεπίτρεπτο μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου να χρησιμοποιεί στο πλαίσιο άσκησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου εκφράσεις μίσους με όρους παρωχημένους, όπως «εκδιδόμενες τρανσέξουαλ», κατά παράβαση του Κώδικα Δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά και θεμελιωδών συνταγματικών αρχών.   

Ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με σεβασμό στη συμπερίληψη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, με πίστη στις αρχές της απαγόρευσης των διακρίσεων και των αποκλεισμών λόγω ταυτότητας φύλου, χαιρετίζουμε τη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Αθηνών διεμφυλικής ηθοποιού και δηλώνουμε πως η συμπεριφορά του άνω Βουλευτή ούσα απολύτως καταδικαστέα θα πρέπει να εξεταστεί με αυστηρότητα από την αρμόδια Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.


Πηγή

Leave a Reply