«Το ΠΑΣΟΚ και η σοσιαλδημοκρατία, η εναλλακτική πρόταση απέναντι στην Νέα Δημοκρατία»

Καλεσμένος στα «Παραπολιτικά 90,1» και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή ήταν το πρωί της Πέμπτης ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, τόνισε αρχικά ότι «εμείς πιστεύουμε στην ουσία της πολιτικής. Άκουσα νωρίτερα το σχόλιο του κ. Τσίπρα αναφορικά με την «μεταπολιτική» και θα περίμενε κάποιος ένα σχόλιο σχετικά με την ιδεολογική κατεύθυνση στην οποία έχει βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης, αν φυσικά υπάρχει αυτή. Διότι νομίζω ότι βλέπουμε έναν πολιτικό «χυλό», η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ κατά πάσα πιθανότητα είναι ο φανφαρισμός και η υπερβολή χωρίς στοιχεία ιδεολογικής καθαρότητας. Σίγουρα δεν υπάρχει σαφής τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη ως προς την αριστερά και τη σοσιαλδημοκρατία, την οποία εκφράζουμε εμείς στο ΠΑΣΟΚ. Ποιες είναι οι αρχές και οι αξίες που πιστεύει είναι το ερώτημα γιατί σιγά σιγά απομακρύνεται από την πολιτική και κινείται πράγματι στην μεταπολιτική».

«Στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πιστεύουμε σε διαχρονικές αξίες και αρχές και αυτές υπηρετούμε. Αυτές έχει ανάγκη η χώρα. Απέναντι στα επικοινωνιακά τεχνάσματα εμείς προτάσσουμε αξίες, αρχές, προοδευτικές ιδέες και προτάσεις. Αυτή η στάση έχει ως αποτέλεσμα μέχρι σήμερα την αισθητή αύξηση του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, που είναι και ο διακηρυγμένος μας στόχος, όπως και η κατάληψη της δεύτερης θέσης στις εκλογές της 9ης Ιουνίου. Είναι σημαντικό να ανεβούμε σκαλοπάτι, να κάνουμε ένα ακόμη βήμα και φυσικά αυτό έχει άμεση σύνδεση με τους υπόλοιπους συσχετισμούς που θα δημιουργηθούν. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι ο κύριος κορμός της κεντροαριστεράς, η κύρια δύναμη της αντιπολίτευσης που θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να υπάρξει ισχυρός και αξιόπιστος αντίπαλος απέναντι στην Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές, ο οποίος και θα οδηγήσει τη χώρα σε άλλη πορεία την επόμενη μέρα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γλαβίνας αναλύοντας την στάση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στον δρόμο προς τις εκλογές τις 9ης Ιουνίου και το διακύβευμα αυτών.

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Γλαβίνας σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα αυξήσει σίγουρα τα ποσοστά του στις κάλπες των ευρωεκλογών και θα καταλάβει τη δεύτερη θέση. Έχουμε μία επιτυχημένη συνταγή τα τελευταία χρόνια να διαψεύδουμε τις δημοσκοπήσεις. Εμείς δεν τις αμφισβητούμε, δεν υπάρχει «κυνήγι μαγισσών» αλλά λέμε πράγματα που έχουν συμβεί. Το να πάει ένα κόμμα από το 8% στο 12% και ακόμη υψηλότερα, είναι από μόνο του μια σημαντική εξέλιξη».

Όσον αφορά στο σχόλιο του κ. Κασσελάκη για «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ –Κινήματος Αλλαγής είπε πως «στα χρόνια της κρίσης, εμείς κατά κύριο λόγο γίναμε δέκτες επιθέσεων τοξικότητας και ψεμάτων που κόστισαν στη χώρα και σε εμάς ένα σχεδόν εκλογικό αφανισμό. Παρόλα αυτά καταφέραμε και σηκωθήκαμε όρθιοι και είμαστε σήμερα περήφανοι. Όλα αυτά έχουν αποτυπωθεί στο DNA της παράταξής μας, για αυτό και τέτοιες δηλώσεις από στελέχη και τον Πρόεδρο του κόμματος, δεν θα ακούσετε. Προφανώς λοιπόν δηλώσεις για «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά» από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι κατακριτέες και δεν έχουν θέση στον δημόσιο λόγο. Αν τώρα ο κ. Κασσελάκης επιλέγει την τοξικότητα για να προσεγγίσει ένα κοινό που όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχει στο εκλογικό σώμα με τις νουθεσίες του κ. Σπηλιωτόπουλου, πρώην εκπροσώπου Τύπου του κ. Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας, αυτό είναι ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει το εκλογικό σώμα. Στους ανθρώπους λοιπόν που ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξει κάτι και τώρα αυτός δεν τους εκφράζει, εμείς λέμε ότι υπάρχει το ΠΑΣΟΚ και η σοσιαλδημοκρατία που με το πρόγραμμά μας μπορεί την επόμενη μέρα να υπάρξει εναλλακτική πρόταση απέναντι στην Νέα Δημοκρατία».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του και κληθείς να σχολιάσει τη θέση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για αναβολή της συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας μετά την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, ο κ. Γλαβίνας διερωτήθηκε: «Αν θεωρηθεί υπερβολή αυτό που είπε ο κ. Ανδρουλάκης, δεν ήταν υπερβολικά χλιαρή η αντίδραση του κ. Μητσοτάκη σε ένα τόσο κομβικής σημασίας θέμα;» και εξήγησε: «Μία συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού της Ελλάδας και του Τούρκου προέδρου είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, δεν είναι λοιπόν προκλητική η κίνηση του Τούρκου προέδρου 4 μόλις μέρες πριν; Δεν έπρεπε εμείς ως χώρα να αντιδράσουμε; Τα χάδια δεν έχουν αποτέλεσμα. Ο κ. Ερντογάν θα κατευναστεί μόνο με κυρώσεις και συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ώστε να υπάρχουν ισχυρές απαντήσεις. Επιπλέον, αναρωτιέμαι, ο κ. Κουμουτσάκος, πρώην Υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος είναι ο εκπρόσωπος της χώρας μας στην UNESCO, έχει προβεί σε κάποια αντίδραση;»


Πηγή

Leave a Reply