Φωτιά τώρα σε δασική έκταση στην περιοχή Μηλάκι στην Εύβοια

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής – «Δύσκολο βράδυ» δηλώνει ο αντιδήμαρχος

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Μηλάκι, του δήμου Κύμης-Αλιβερίου στην Εύβοια. Σύμφωνα με το evima.gr η φωτιά καίει δίπλα στο εργοστάσιο της ΔΕΗ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν πλέον 82 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα και με τη συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ. Επιχείρησε 1 αεροσκάφος μέχρι που έπεσε το σκοτάδι.

Ο αντιδήμαρχος Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος δήλωσε στο evima.gr, πως η νύχτα θα είναι δύσκολη καθώς η φωτιά καίει σε δύσκολο σημείο.

Όπως ανέφερε, «η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν κατοικίες, ωστόσο είναι σε πολύ δύσκολο σημείο το οποίο δεν μπορούν να πλησιάσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Είμαστε σε επιφυλακή και θα είμαστε όλο το βράδυ καθώς η πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτα».

Οι μαύροι καπνοί έχουν καλύψει σχεδόν όλο τον ουρανό της Εύβοιας, με το μέτωπο να είναι ορατό ακόμα και από τον Κάραβο.

Χωρίς καμία δυνατότητα να προσεγγίσουν τις φλόγες οι πυροσβέστες αυτή την ώρα στο Αλιβέρι, προσπαθούν να βρουν τρόπους για να ανακόψουν το τεράστιο μέτωπο της φωτιάς.

Τα μεσάνυχτα η φορά του ανέμου άλλαξε με αποτέλεσμα η φωτιά να κατευθύνεται προς το χωριό Καλέντζι. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις σε περίπτωση που χρειαστεί θα συνδράμουν στην απομάκρυνση κατοίκων.

Πηγή φωτογραφίας άρθρου evima.gr ΑΠΕ

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply