Ερντογάν από τα κατεχόμενα: Το 1974 φέραμε την ειρήνη στην Κύπρο – Να αναγνωριστεί η «ΤΔΒΚ»

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία έφερε το 1974 την ειρήνη στην Κύπρο και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την «ΤΔΒΚ» το συντομότερο δυνατόν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τα κατεχόμενα ζήτησε την αναγνώριση της «ΤΔΒΚ» το συντομότερο δυνατόν, αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία προσθέτουν ότι ο Ερντογάν ταξίδεψε στο αεροδρόμιο της Τύμπου με απευθείας πτήση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία έφερε το 1974 την ειρήνη στην Κύπρο και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την «ΤΔΒΚ» το συντομότερο δυνατόν, καθώς -όπως είπε- υπάρχουν δύο κράτη στην Κύπρο. 

Ο Τουρκικός πρόεδρος ανέφερε: «Όλες μας οι προσπάθειες γίνονται για να συνεχιστεί η ειρήνη που υπάρχει στο νησί την οποία φέραμε εμείς το 1974. Εμείς επιθυμούμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση. Όταν είναι ξεκαθαρη η πραγματικότητα που υπάρχει στο νησί, όλοι πρέπει να καταλάβουμε πως δεν είναι δυνατή μια ομοσπονδιακή λύση.

Επαναλαμβάνω το ιστορικής σημασίας κάλεσμα το οποίο είχα κάνει σε όλο τον κόσμο και στο βήμα του ΟΗΕ. Μην γυρνάτε την πλάτη σας στην πραγματικότητα που υπάρχει στο νησί. Ελάτε κα το συντομότερο δυνατό και αναγνωρίστε την  ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’»

Τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Ερντογάν προσγειώθηκε στην «ΤΔΒΚ» με απευθείας πτήση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Βίντεο

Εν τω μεταξύ εκνευρισμός επικράτησε σε φιλοκυβερνητικά μέσα για την ανάρτηση Μητσοτάκη για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Η Sabah ανέφερε πως «Ο Μητσοτάκης ξεπέρασε τα όρια», η Υeni Safak έγραψε: «Σκάνδαλο από Μητσοτάκη – Χαρακτήρισε εισβολέα την Τουρκία»

Ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για Παναγία Σουμελά: «Οι τουρκικές αρχές δεν έδωσαν άδεια για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου»

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply