Ανακοίνωση Τομέα Άμυνας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τη Βουλή ότι η χώρα θα συνεχίσει να ενισχύει την άμυνά της με νέα εξοπλιστικά προγράμματα και αναφέρθηκε στις δύο κρατικές Αμυντικές Βιομηχανίες, την ΕΑΒ για την οποία αναζητείται στρατηγικός επενδυτής και τα ΕΑΣ,  τα οποία θα συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα προμήθειας βλημάτων πυροβολικού.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, όπως πολιτεύτηκε στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο στηρίζοντας τη θωράκιση της χώρας, έτσι και τώρα θα συμβάλλει εποικοδομητικά σε αποφάσεις που θα ενισχύουν την άμυνά μας. Όμως, για την υποστήριξη και αναβάθμιση των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων, καθώς και την απόκτηση νέων, απαιτούμε διαφάνεια και εφαρμογή των προνοιών του ισχύοντος νόμου για τις αμυντικές προμήθειες και επιδίωξη σημαντικής συμμετοχής της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας.

Ως προς τις βιομηχανίες που ελέγχει το δημόσιο,  υποστηρίζουμε ότι αυτό πρέπει να διατηρήσει τον έλεγχό τους, τη λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, την αντιμετώπιση φαινομένων αδιαφάνειας, τον ορισμό διοικήσεων υψηλού τεχνοκρατικού επιπέδου και την εκπόνηση ενός ολιστικού επιχειρησιακού σχεδίου, που να συμβάλλει στην εξυγίανση και περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Ζητάμε ακόμη η Κυβέρνηση, στη νέα της θητεία, να επιδείξει επιτέλους την απαιτούμενη μέριμνα για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς και τους απόστρατους.


Πηγή

Leave a Reply