Γεννηματά: Απαράδεκτη και απογοητευτική η απόφαση του Τραμπ

Την απόφαση του Προέδρου Τραμπ για απόσυρση των Η.Π.Α. από την παγκόσμια Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή καταδικάζει η Φώφη Γεννηματά χαρακτηρίζοντας την απαράδεκτη και απογοητευτική.

Στη συνέχεια της δήλωσης της αναφέρει: «Η απόσυρση αυτή όμως, δεν πρέπει να οδηγήσει στην απόσυρση των κοινωνιών από την ελπίδα ότι ο πλανήτης μας μπορεί να έχει μέλλον. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτικός πλανήτης.

Οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης πρέπει να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες, ώστε ο πόλεμος των κοινωνιών για την αποτροπή της Κλιματικής Αλλαγής και τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου πλανήτη, να κερδηθεί και ταυτόχρονα να αποτελέσει τη μεγάλη νέα πηγή δημιουργίας θέσεων εργασίας στο πλαίσιο της Κυκλικής Οικονομίας.

Η Ελλάδα, με τα δικά της ιδιαίτερα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά και συγκριτικά πλεονεκτήματα, περισσότερο από πολλές άλλες χώρες, έχει υποχρέωση να πρωτοστατήσει στην πανευρωπαϊκή και παγκόσμια μάχη για να μην αυξηθεί η θερμοκρασία του πλανήτη πάνω από το επιτρεπτό όριο».