Ανακοίνωση Ε. Λιακούλη, Γ. Μουλκιώτη, Κ. Καζάνη, βουλευτών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τον θάνατο εργαζομένου από θερμοπληξία

«Μηδενική ανοχή στη “μαύρη” εργασία, καμία συγκάλυψη ευθυνών»

Για την τραγική απώλεια του συμπολίτη μας διανομέα στην Εύβοια από θερμοπληξία, η Βουλευτής Εύβοιας Κατερίνα Καζάνη, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη και ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Μουλκιώτης, σε κοινή τους ανακοίνωση επισημαίνουν τα εξής:

 
«Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο χαμό του συμπολίτη μας στην Εύβοια από θερμοπληξία, ενώ εργαζόταν ως διανομέας υπό τον καυτό ήλιο εν μέσω καύσωνα.

Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης προκαλούν έντονο προβληματισμό και τα ερωτήματα, που εγείρονται είναι πολλά. Σήμερα, ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης επιβεβαίωσε ότι ο διανομέας εργαζόταν αδήλωτος και ανασφάλιστος, υπό συνθήκες ακραίων θερμοκρασιών. Σε πλήρη αντίθεση, όμως, είχε προηγηθεί η απαράδεκτη ανακοίνωση του Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας, που υποστήριζε πως ο αποθανών δεν ήταν διανομέας.

Η νέα αυτή τραγωδία, έρχεται να καταστήσει εμφανές, με τον πλέον τραγικό τρόπο, αυτό που το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει υπογραμμίσει επανειλημμένως, ότι δηλαδή η “μαύρη” εργασία στη χώρα μας “ζει και βασιλεύει”, με την πλήρη ανοχή της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Αδήλωτη εργασία υπό ακραίες συνθήκες, σε πλήρη παράβαση του θεσμικού πλαισίου, που επιτάσσει την παύση των υπηρεσιών delivery μεταξύ 12:00-17:00 λόγω καύσωνα. 

Μια άφαντη Επιθεώρηση Εργασίας, προφανώς σε θερινό λήθαργο, που δεν προβαίνει στους απαραίτητους ελέγχους και δεν επιτελεί την αποστολή της να διασφαλίζει, δηλαδή, την έμπρακτη τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων. 

Η αδράνεια της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύεται απολύτως επικίνδυνη.

Η απομάκρυνση του Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας από τη θέση του, μετά την επαίσχυντη ανακοίνωση, είναι επιβεβλημένη. Η αναγκαιότητα αξιοκρατικής στελέχωσης των Διοικήσεων των Νοσοκομείων, με διαφάνεια και αξιοκρατία, είναι πιο επιτακτική από ποτέ. 

Η ουσιαστική αναβάθμιση του ΣΕΠΕ, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες προτάσεις που έχουμε προ πολλού καταθέσει, είναι αναγκαία.

Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν από την ελληνική Δικαιοσύνη. 

Δεν θα μείνει σε καμία περίπτωση τίποτα αναπάντητο και δεν θα ανεχθούμε καμία συγκάλυψη των ευθυνών».


Πηγή

Leave a Reply