Τι έχει να πει ο κ.Τσίπρας για την κ. Κατσέλη, η οποία βρίσκεται στο Διοικητικό συμβούλιο ενός fund; – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Στην εκπομπή «Αταίριαστοι» της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο, μίλησε σήμερα ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Σχολιάζοντας τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στον τομέα της Υγείας επισήμανε: «Μας είπαν τελικά ότι οι 1000 προσλήψεις που έγιναν στην πανεπιστημιακή αστυνομία ήταν αποτυχημένη επιλογή; Ήταν μία εμβληματική εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, την προηγούμενη τετραετία και σήμερα δεν υπάρχει καμία πανεπιστημιακή αστυνομία. Αντίθετα, υπάρχουν 15.000 ελλείψεις νοσηλευτών και γιατρών και ελλείψεις τραυματιοφορέων στο ΕΚΑΒ. Βλέπουμε τη διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων, τη διάλυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Στα κέντρα υγείας, ιδιαίτερα στην επαρχία, η κατάσταση είναι δραματική. Στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης που πήγε πρόσφατα ο Πρόεδρός μας, υπάρχουν 3.500 ασθενείς που περιμένουν να μπουν στο χειρουργείο. Είναι η μοναδική κυβέρνηση, που είχε στη διάθεσή της ένα επιπλέον εργαλείο, το Ταμείο Ανάκαμψης, και δεν το εκμεταλλεύτηκε. Τα στοιχεία λένε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να δοθεί για την Υγεία, μόνο το 2 με 4% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που πρότεινε να γίνει επαναδιαπραγμάτευση και να δοθεί το 8% έως 10%, όπως έκαναν η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία .Είναι πολιτική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να διαλυθεί ο χώρος της Δημόσιας Υγείας. Το μόνο που έκανε ήταν να δώσει τη δυνατότητα στους γιατρούς του δημόσιου νοσοκομείου να δραστηριοποιούνται και στον ιδιωτικό τομέα. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι από τους χειρότερα αμειβόμενους στην Ε.Ε.. Οι ιδιωτικές δαπάνες για την Υγεία στην Ελλάδα σκαρφάλωσαν στη δεύτερη θέση της Ε.Ε., είμαστε μόνο πίσω από τη Βουλγαρία. Εάν ο στόχος σας είναι να έχουμε ένα κοινωνικό κράτος, παρόμοιο με αυτό της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, δεν θα σας το επιτρέψουμε.»  

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, αναφερόμενος στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», τόνισε: «Είναι ντροπή αυτό που κάνει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Να αναδεικνύει ένα ζήτημα, την ώρα που ο ίδιος ο κ.Τσίπρας έχει δηλώσει ότι δεν είναι πολλοί 25.000 πλειστηριασμοί. Τα στελέχη και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, καταλαβαίνουν πολύ καλά, τι γίνεται σε αυτή την υπόθεση. Συγκρίνουν τον κ. Μάντζο, έναν δικηγόρο, με τον κ. Πάτση, που αγόρασε με μία εισπρακτική εταιρεία κόκκινα δάνεια Ελλήνων πολιτών αξίας 62 εκ., μόνο με 4 εκ. Καταλαβαίνετε τη διαφορά και την κερδοσκοπία; Έχουν να μας πουν τίποτα για την κ. Κατσέλη, η οποία βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο ενός Fund στην Ελλάδα; Πριν από λίγο καιρό, ο κ.Τσίπρας μαζί με την κ. Κατσέλη παρουσίασαν σε εκδήλωση, τη θέση τους, για την προστασία της πρώτης κατοικίας και το ιδιωτικό χρέος. Σε μία συνέντευξή του, πρόσφατα, είχε πει ότι εάν σχημάτιζε κυβέρνηση θα της έδινε και Υπουργείο. Τι σημαίνει αυτό; Ξέρουμε πολύ καλά ποιοι εφήρμοσαν πολιτικές για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Το ΠΑΣΟΚ το 2010 νομοθέτησε για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο νόμος άρχισε να διαλύεται από το 2015 και μετά. Ο πρώτος που άνοιξε την πόρτα στα Funds και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς είναι ο κ. Τσίπρας. Εμείς έχουμε ξανακαταθέσει νομοσχέδιο στη Βουλή για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Δεν είναι τυχαίες αυτές οι επιθέσεις που γίνονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην κυβέρνηση,  εφήρμοσε μία συγκεκριμένη πολιτική, για τα Funds και τη μη προστασία της πρώτης κατοικίας, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ. Προσπαθεί τώρα ο κ. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στον πανικό και την απελπισία τους, να αναδείξουν ένα θέμα το οποίο δεν υπάρχει, ενώ έχουν τεράστιες ευθύνες για το που οδηγήθηκαν χιλιάδες δάνεια Ελλήνων πολιτών.» 

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ανέδειξε το διακύβευμα της κάλπης της 25ης Ιουνίου: «Το διακύβευμα των εκλογών είναι να αποκτήσει αυτός ο τόπος μία σοβαρή αντιπολίτευση, η οποία με επιχειρήματα, με τεκμηριωμένο λόγο, με στοιχεία τα οποία θα καταθέτει, με βέλτιστες πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών, θα μπορεί να εμποδίσει μία ανεξέλεγκτη Νέα Δημοκρατία.» 


Πηγή

Leave a Reply