Ας τελειώσουν τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς στα εθνικά μας θέματα – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Στο Ηράκλειο Κρήτης περιόδευσε το πρωί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε δηλώσεις του σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Η πατρίδα μας και ο ελληνικός λαός έχουν ανάγκη μια ισχυρή, αξιόπιστη προοδευτική δύναμη. Αυτό φιλοδοξούμε να είμαστε με τη λαϊκή ετυμηγορία στις 25 Ιουνίου.

Ο γνήσιος αντίπαλος της συντήρησης. Η παράταξη, το Κίνημα που θα αγκαλιάσει τις αγωνίες του ελληνικού λαού για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, που θα μειώσει τις ανισότητες. Για μια ανταγωνιστική παραγωγική βάση, που θα δημιουργήσει πολλές καλές θέσεις εργασίας για τα ελληνόπουλα. Και βέβαια η παράταξη που θα σέβεται και θα υπηρετεί τους θεσμούς, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τις τελευταίες ώρες γινόμαστε θεατές σε έναν διχαστικό πόλεμο μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Θράκης. Θέλω, λοιπόν, από εδώ από το Ηράκλειο, από την Κρήτη των αγώνων της δημοκρατίας, να τους στείλω ένα μήνυμα: Ας τελειώσουν τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς στα εθνικά μας θέματα. Είναι επικίνδυνα τα παιχνίδια του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα.

Έχουμε χρέος να υπηρετήσουμε ένα σχέδιο, που θα περιφρουρεί τα εθνικά μας συμφέροντα και όχι να τα εργαλειοποιεί για πρόσκαιρα κομματικά οφέλη.

Όλοι οι Έλληνες βουλευτές πρέπει να σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης είτε είναι χριστιανοί είτε μουσουλμάνοι. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε καμία ξένη παρέμβαση σε θέματα, που αφορούν τη χώρα μας από τρίτες δυνάμεις.

Αλλά πρέπει κι εμείς  να δείχνουμε αξιοπιστία, σεβασμό. Χωρίς τα λόγια που ακούσαμε από τα χείλη της κυρίας Μπακογιάννη στη Ροδόπη, λες και είμαστε στο 1950 και στο 1960. Τη ρητορική του παλαιοκομματισμού της δεξιάς δεν την ανεχόμαστε, την καταγγέλλουμε και δεν υπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα.

Το ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Παπανδρέου γκρεμίσαμε τις μπάρες το 1995. Εμείς ήμασταν το κόμμα, που με τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου κάναμε τον νόμο του 5 τοις χιλίοις και μπήκαν στα ελληνικά πανεπιστήμια Έλληνες μουσουλμάνοι και μέσα σε είκοσι χρόνια έχουν πενταπλασιαστεί οι επιστήμονες στην Κομοτηνή.  Αυτή η παράταξη έχει προσφέρει τις δυνατότητες για ισότιμες ευκαιρίες σε κάθε Έλληνα πολίτη ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Αυτή είναι η αξιακή μας διαφορά κι έτσι θα πορευτούμε και στο μέλλον». 


Πηγή

Leave a Reply