Τοποθετήσεις προϊσταμένων με συνοπτικές, πασχαλινές διαδικασίες στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Την Τρίτη του Πάσχα, κι ενώ ακόμα πολλοί εργαζόμενοι δεν είχαν επιστρέψει από την πασχαλινή τους άδεια, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου – γνωστό και ως «υπουργείο των μετακλητών» – ανάρτησε στην ιστοσελίδα του πίνακα κατάταξης όσων υπαλλήλων είχαν κάνει αίτηση για να τοποθετηθούν σε θέση διευθυντή. 

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία τρεις εργάσιμες ημέρες να κάνουν ένσταση. 

Μια τριήμερη προθεσμία που ξεκινά την διακαινήσιμο εβδομάδα χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωσή τους. Μόνο τυχαία δεν είναι η ξαφνική σπουδή του κ. Μηταράκη να αναρτήσει τους πίνακες κατάταξης ελάχιστες ημέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών, οπότε και θα σημάνει η απαγόρευση υπηρεσιακών μεταβολών: Όσο λιγότεροι προλάβουν να κάνουν ένσταση, τόσο ευκολότερα θα επιλεγούν, με νομότυπο τρόπο, οι εκλεκτοί.

Καλό είναι να γνωρίζει ο κ. Μηταράκης ότι σύμφωνα με τον νόμο και τις σχετικές εγκυκλίους του αρμόδιου υπουργείου εσωτερικών «κατά την ανάρτηση των πινάκων στον δικτυακό τόπο του φορέα θα πρέπει να εξασφαλίζεται η προηγούμενη σχετική ενημέρωση των ενδιαφερόμενων υποψηφίων προκειμένου να μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα της ένστασης» και να διασφαλίζεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν συμβαίνει τίποτα από τα δύο. Οι αναρτηθέντες πίνακες έχουν πλήρη στοιχεία των υποψηφίων (ονοματεπώνυμο, σπουδές, χρόνια προϋπηρεσίας, γνώση ξένων γλωσσών κ.λπ), γεγονός που παραβιάζει βάναυσα την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει την ανάδειξη προϊσταμένων στο Δημόσιο με όρους αξιοκρατίας, διαφάνειας και αξιοπιστίας. Μόνο έτσι θα επουλωθεί η διαρραγείσα εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτών και δημόσιας διοίκησης.


Πηγή

Leave a Reply