«Ο ΣΥΡΙΖΑ περιφέρεται ως σκιάχτρο από τη ΝΔ προς άγραν ψήφων και η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ για να ξυπνήσει αντιδεξιά αντανακλαστικά»

Ο Παναγιώτης Δουδωνής, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 και τον δημοσιογράφο Γιάννη Κολοκυθά.

Απαντώντας για το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜΕΡΑ25 ξεκαθάρισε: «Τους λες με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα πάει ποτέ με τον κ.Βαρουφάκη που πήγε να πτωχεύσει την Ελλάδα και παραλίγο να την οδηγήσει στην δραχμή και βγαίνει την επόμενη μέρα ο Πρωθυπουργός και λέει πάλι τα ίδια. Όταν λες ένα ψέμα, διαψεύδεται και συνεχίζεις να το λες, αυτό λέγεται μυθομανία. Το επαναλαμβάνω πολλές φορές ότι δεν θα υπάρξει ποτέ τέτοιο σενάριο. Όλη αυτή η συζήτηση περί τερατογενέσεως έχει καταλάβει και καταβάλει τον κ. Μητσοτάκη. Είναι προσβλητικό για τους πολίτες, να μην ασχολείται κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα με την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους».

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε ότι δεν υφίσταται σενάριο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή του ΜΕΡΑ25. «Η απάντηση είναι όχι. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα κόμμα σούπερ μάρκετ. Είναι ένα κόμμα αρχών, με πολύ μεγάλη διαδρομή το οποίο έχει θέσει πάντα τα καίρια ερωτήματα για τον τόπο, δίνοντας και τις απαντήσεις όταν ο λαός το τίμησε με μεγάλες πλειοψηφίες. Το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ μεγάλη ιστορία αλλά και τεράστιο μέλλον γιατί στηρίζεται σε στέρεες αξιακές βάσεις».

Ο Παναγιώτης Δουδωνής απαντώντας στο ερώτημα ποιο πρόσωπο προτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για τη θέση του Πρωθυπουργού,  υπογράμμισε ότι : «Αν μπαίναμε σε μία λογική ονοματολογίας θα προσβάλλαμε τον εν δυνάμει κυβερνητικό μας εταίρο. Χωρίς πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή Τσίπρα συζητάμε με όποιον είναι έτοιμος να ακούσει το Πρόγραμμα μας και να βρούμε συγκλίσεις. Γιατί αποκλείουμε τους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη; Επειδή έχουν κυβερνήσει και οι δύο με υπερσυγκεντρωτικά μοντέλα εξουσίας. Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε μάλιστα στην αποτυχία του τον τίτλο «επιτελικό κράτος», ενώ το μοντέλο εξουσίας του κ. Τσίπρα έχει ονοματεπώνυμο “Νίκος Παππάς 13-0”. Χρειαζόμαστε ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης, τον συνεργατικό κοινοβουλευτισμό και όχι αυτή την πλειοψηφική εκδοχή, που μας έφτασε εδώ που μας έφτασε».

Ο κ. Δουδωνής τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής προτίθεται να συμμετέχει σε τηλεμαχία με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. « Όταν ψηφίζεις την απλή αναλογική, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας και θες να ακούγονται όλες οι φωνές, δεν ζητάς ντιμπέιτ των δύο μόνο κομμάτων,  λες και είναι προεδρικό σύστημα με πρώτο και δεύτερο γύρο. Δεν μπορεί το βασικό επιχείρημα του δικομματισμού να  είναι πόσο κακός είναι ο αντίπαλος. Πρέπει ο ελληνικός λαός να βγει από αυτό το τοξικό δίλημμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ περιφέρεται ως σκιάχτρο από τη Νέα Δημοκρατία προς άγραν ψήφων και αντιστοίχως η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ για να ξυπνήσει αντιδεξιά αντανακλαστικά. Εμείς λέμε ότι και οι δύο βλάπτουν εξίσου την Ελλάδα».

Τέλος, ο Παναγιώτης Δουδωνής κληθείς να σχολιάσει ενδεχόμενη συμμετοχή της Ελένης Χρονοπούλου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε: «Είχε το θάρρος να καταγγείλει κάτι τόσο σοβαρό με τον πλέον θεσμικό τρόπο, πηγαίνοντας στις βελγικές αρχές από την πρώτη στιγμή, και έχει υποστεί αυτή τη χυδαία επίθεση και δολοφονία χαρακτήρα. Για εμάς απόλυτη προτεραιότητά είναι να μην αλλάξει τίποτα ως προς τη ζωή και την πολιτική του παρουσία».


Πηγή

Leave a Reply