«Μητσοτάκης, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Βαρουφάκης είχαν βρεθεί μαζί στο μέτωπο του αντιμνημονιακού παραλογισμού και των εύκολων λύσεων»

Στην εκπομπή «Σήμερα» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, μίλησε σήμερα ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδωνής.

Σχετικά με το ενδεχόμενο καθόδου του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές, ο κ. Δουδωνής σχολίασε ότι «εδώ τι φαίνεται να έχουμε; Φαίνεται να έχουμε ένα τσακωμό, να το πω απλά, μεταξύ του κ. Κανελλόπουλου και του Κασιδιάρη και το κόμμα του δεύτερου κατεβαίνει με άλλον πρόεδρο. Η διάταξη έτσι όπως είναι, αυτή τη στιγμή, λέει ότι ένα κόμμα δεν μπορεί να κατέβει στις εκλογές, αν η πραγματική ηγεσία του έχει καταδικαστεί μεταξύ άλλων για εγκληματική οργάνωση. Να θυμίσω ότι στη διαβούλευση αυτής της διάταξης και τη διαμόρφωσή της, κάναμε καίριες παρεμβάσεις. Ιδίως το θέμα της πραγματικής ηγεσίας, το βάλαμε εμείς με πολύ μεγάλη έμφαση ως ΠΑΣΟΚ».

 Ο κ. Δουδωνής εξήγησε:  «Τι είναι η πραγματική ηγεσία; Άλλος είναι μπροστά και άλλος είναι όμως αυτός, που σύμφωνα με τις πράξεις του εμφανίζεται να ασκεί διοίκηση ή να έχει τοποθετήσει εικονική ηγεσία, ή να έχει τον ηγετικό πολιτικό ρόλο. Ο Κασιδιάρης όταν περνούσε η πρώτη από τις διατάξεις -που δεν θα υπήρχε δεύτερη αν μας άκουγαν-, πήγε στον Πρόεδρο της Βουλής και κατέθεσε μια μακροσκελή επιστολή που υπογράφει ως Κασιδιάρης για το κόμμα αυτό. Άρα, έχει φαρδιά- πλατιά υπογράψει ότι αυτός είναι η πραγματική ηγεσία».

Για το ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών ο κ. Δουδωνής ξεκαθάρισε: «Εμείς τον κ. Βαρουφάκη τον έχουμε αποκλείσει από το πρώτο δευτερόλεπτο. Τι να πει κανείς για να σταματήσουν να λένε αυτά τα ψέματα; Εγώ λοιπόν θα ξεκινήσω να λέω από σήμερα ότι η Νέα Δημοκρατία θα συγκυβερνήσει με τον Βαρουφάκη. Είναι και πιο πιθανό ,για την ακρίβεια, από το να συγκυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ με τον Βαρουφάκη. Γιατί ο Βαρουφάκης, η Νέα Δημοκρατία  και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μαζί στο αντιμνημόνιο. Σ’ αυτό το μέτωπο του παραλογισμού και των εύκολων λύσεων δεν ήταν πότε το ΠΑΣΟΚ».
Τέλος, σχετικά με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη μείωση του πληθωρισμού στην Ελλάδα, ο κ. Δουδωνής σχολίασε: «Δεν κοιτάτε την αγοραστική δύναμη; Δεν κοιτάτε τις ανισότητες που έχουν αυξηθεί τρομερά; Ό,τι θέλετε κοιτάτε. Μισά και περίεργα»


Πηγή

Leave a Reply