«Η τοποθέτησή μας είναι μια προσέγγιση αρχών, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες»

Στο μεσημεριανό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA μίλησε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδωνής.

Σχολιάζοντας την αναφορά του Αλέξη Γεωργούλη περί «σκοπιμότητας» όσον αφορά τη χρονική στιγμή που ήρθε στη δημοσιότητα η υπόθεση καταγγελίας για κακοποίηση, ο κ. Δουδωνής χαρακτήρισε αρχικά τη δήλωση του κ. Γεωργούλη ως «μνημείο πολιτικής χυδαιότητας», εξηγώντας τον λόγο: «Γιατί λέει ότι υπήρχε πολιτική στόχευση για το γεγονός ότι ήρθε το αίτημα ασυλίας τώρα, ενώ ξέρει πολύ καλά ότι η καταγγελία έχει γίνει από το 2020. Έχει ονομαστικοποιηθεί από τον Μάιο του 2020 και από εκεί και πέρα ήταν δουλειά των βελγικών αρχών να κάνουν την έρευνά τους. Τώρα ολοκληρώθηκε σε αυτό το στάδιο η έρευνα των βελγικών αρχών και ήρθε το αίτημα άρσης της ασυλίας. Δεν ήταν ούτε στην πρωτοβουλία της καταγγέλλουσας ούτε στην πρωτοβουλία κάποιου κόμματος ούτε στην πρωτοβουλία κάποιας ελληνικής αρχής, παρά μόνο στην πρωτοβουλία των βελγικών αρχών να πάει το αίτημα στο Ευρωκοινοβούλιο για την άρση της ασυλίας. Γιατί; Το αίτημα άρσης της ασυλίας, σε αντίθεση με την Ελλάδα που έρχεται αμελλητί στη Βουλή, στο Ευρωκοινοβούλιο πηγαίνει εφόσον ολοκληρωθεί ένα κομμάτι της προδικασίας, αφού δηλαδή υπάρξει μια σχετική έρευνα, η οποία είχε τους δικούς της χρόνους κι έφτασε τώρα στο Ευρωκοινοβούλιο».

Στη συνέχεια, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής διευκρίνισε για ποιους λόγους το κίνημα στρέφει τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας συγκεκριμένα: «Υπάρχουν τρεις μεριές σε αυτή την υπόθεση. Η μια πλευρά είναι η δική μας. Όπως έχουμε πει, εμείς δεν γνωρίζαμε την καταγγελία όπως και η οικογένεια της καταγγέλλουσας και είχε κάθε δικαίωμα η καταγγέλλουσα να μην το πει γιατί είναι ένα αυστηρά προσωπικό – ευαίσθητο θέμα κι εμείς θέλουμε οι γυναίκες να ενδυναμωθούν και να κάνουν αυτές τις καταγγελίες και όχι να παρακωλύονται από τέτοια ζητήματα γνωστοποιήσεων. Να είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό. Στις βελγικές αρχές, όπως ξέρετε, η προδικασία είναι μυστική και τηρούν τη μυστικότητα, γιατί στην Ελλάδα ξέρουμε ότι πολλές φορές διαρρέονται στοιχεία. Δεν γίνεται αυτό στο Βέλγιο. Η μόνη πλευρά που μένει, είναι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της τριετούς προδικαστικής έρευνας, ο Παναγιώτης Δουδωνής σχολίασε: «Έχει στηθεί μια δολοφονία χαρακτήρα ενός ανθρώπου, ο οποίος είχε το θάρρος να κάνει αυτή την καταγγελία και με τον πλέον θεσμικό τρόπο. Πήγε στη δικαιοσύνη, πήγε στις βελγικές αρχές, τήρησε τη μυστικότητα της προδικασίας και το κίνησε όλο το θέμα θεσμικά».

«Είναι μια προσέγγιση αρχών, η δική μας, σε αυτό το θέμα. Δεν είναι ένα θέμα το οποίο σηκώνει μικροκομματικές ή μικροπολιτικές σκοπιμότητες» τόνισε. Μάλιστα, αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Όπως είπε ο κ. Κούλογλου είχαν φτάσει στα αυτιά τους κάποιες καταγγελίες. Όπως, επίσης, και η κυρία Τσαπανίδου είπε ότι το 2022 είχε αξιολογηθεί ένα σύνολο φημών για το θέμα αυτό».

Σχετικά με το διακύβευμα των εκλογών υπογράμμισε ότι «στο ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών η θέση μας από την πρώτη στιγμή της εκλογής του προέδρου μας, του Νίκου Ανδρουλάκη, είναι μία και αυτή: Απαιτούμε προγραμματικές συγκλίσεις, δηλαδή σεβασμό ενός μέρους του προγράμματός μας το οποίο θα έρθει να ακουμπήσει με το πρόγραμμα του δυνητικού κυβερνητικού εταίρου. Και βέβαια έχουμε αποκλείσει από την πρωθυπουργία, στη δική μας πρόταση, για να μετάσχουμε εμείς στην κυβέρνηση τα πρόσωπα των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, όχι ως κυβερνητικών εταίρων αλλά ως πρωθυπουργών. Να το ξεκαθαρίσουμε. Εμείς θέλουμε να συνεργαστούμε. Δεν λέμε ότι αποκλείουμε τη συνεργασία, βάζουμε όμως δύο όρους». 


Πηγή

Leave a Reply