Επίσκεψη κλιμακίου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα»

Επίσκεψη στο εμβληματικό κρατικό Ίδρυμα κλειστής φροντίδας βρεφών- νηπίων «ΜΗΤΕΡΑ» στο Ίλιον Αττικής πραγματοποίησε σήμερα διατομεακό κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενο από τις: Γραμματέα και αναπληρώτρια Τομέα Πρόνοιας Έφη Μπέκου και Πόπη Γιαννοπούλου αντίστοιχα και τη Γραμματέα Τομέα Εθελοντισμού Κατερίνα Λάσπα.

Ο  Διοικητής του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής Ιωάννης Λιβανός, ο διευθυντής του ΜΗΤΕΡΑ κ.Καραγκούνης καθώς και στελέχη Διοίκησης και του  Επιστημονικού Συμβουλίου ενημέρωσαν για το έργο, τις προκλήσεις και τις προοπτικές αποκατάστασης των παιδιών, που φιλοξενεί το ίδρυμα.

Οι ελλείψεις σε κατάλληλο προσωπικό φροντίδας, με αποτέλεσμα το κλείσιμο τμημάτων του, που σήμερα φιλοξενεί περί τα 55 βρέφη, καθώς και το περιεχόμενο  προγραμμάτων  αναδοχής – τεκνοθεσίας απέδειξε πάλι την ανάγκη προώθησης των πολιτικών κοινωνικής πρόνοιας, που  κατά προτεραιότητα πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ-Κ.Α, οπως:

  • Μακροχρόνια στήριξη των οικογενειών-κηδεμόνων παιδιών, που αντιμετωπίζουν ζέοντα προβλήματα κρίσης,  αποκλεισμού, στιγματισμού, υγείας, εξαρτήσεων, με εξωστρεφείς κοινωνικές υπηρεσίες σε κάθε Δήμο!
  • ︎Στελέχωση των εισαγγελειών ανηλίκων σε όλη τη χώρα με ειδικούς επιστήμονες κοινωνικούς λειτουργούς για την αποτελεσματική διαχείριση των θεμάτων  γονικής μέριμνας στο πλαίσιο δημιουργίας σύγχρονου Οικογενειακού Δικαστηρίου. 
  • Γενίκευση του θεσμού ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ και των ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ σε κάθε τοπική αυτοδιοίκηση.
  • Εξασφάλιση της βιωσιμότητας και της αποτελεσματικότητας του δημόσιου θεσμού-δικτύων  δομών παιδικής προστασίας για την πρόληψη, την αρωγή και την αποφυγή δευτερογενούς κακοποίησής τους,  με πρώτο στόχο την παραμονή και επιστροφή στην φυσική οικογένεια,  με  την ενδιάμεση συνδρομή του θεσμού της αναδοχής (ή της τεκνοθεσίας όταν απαιτείται αμετάκλητα, με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού).

Επικοινωνιακές κορώνες και χρήση της ευαλωτότητας των παιδιών για πολιτικές καριέρες δεν νοούνται.

Το ΠΑΣΟΚ πρωτοστατεί στις πολιτικές πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση και τον εκσυγχρονισμό του ΜΗΤΕΡΑ.

Θα συμμετέχει επίσης ενεργά και συντονισμένα στις δράσεις Εθελοντισμού του Ιδρύματος κυρίως στον τομέα δημιουργικής απασχόλησης και συντροφιάς στα βρέφη – νήπια της δομής και όπου αλλού κριθεί, σε συνεργασία με τη διοίκηση.


Πηγή

Leave a Reply