«Είναι απαράδεκτη η δολοφονία χαρακτήρα της καταγγέλλουσας στην υπόθεση Γεωργούλη. Υπάρχει ένα ψηφιακό παρακράτος»

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου μίλησε σήμερα ο Παναγιώτης Δουδωνής, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Αναφέρθηκε στα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών σημειώνοντας : «Άκουσα με πολύ μεγάλη έκπληξη χθες τον κ. Τσίπρα να λέει ότι αν δεν είναι πρώτο κόμμα δεν προκύπτει σχηματισμός κυβέρνησης. Εμείς έχουμε πει βέβαια ξεκάθαρα ότι με τον κ. Βαρουφάκη δεν θα πάμε ποτέ. Όμως μου κάνει εντύπωση γιατί ως Πρωθυπουργός πέρασε την απλή αναλογική που καταργεί το μπόνους στο πρώτο κόμμα. Και μετά λέει ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα, εάν δεν είναι πρώτος».

Όσον αφορά στη διεξαγωγή τηλεμαχίας ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας έφερε την απλή αναλογική γιατί πιστεύει υποτίθεται στις συνεργασίες. Άρα πιστεύει ότι όλοι πρέπει να έχουν ρόλο και λόγο στη διακυβέρνηση του τόπου. Ταυτοχρόνως όμως ζητάει να γίνει ντιμπέητ ανάμεσα στον ίδιο και τον κ. Μητσοτάκη. Αυτό δεν γίνεται σε ένα  πλειοψηφικό σύστημα, γίνεται μόνο σε προεδρικό σύστημα που έχεις πρώτο και δεύτερο γύρο». 

Ερωτηθείς για το εάν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Δουδωνής επισήμανε ότι «Εμείς συζητάμε με βάση το πρόγραμμά μας και με κόκκινη γραμμή τις βασικές προτεραιότητες και ότι δεν δεχόμαστε ως Πρωθυπουργούς δύο πρόσωπα τα οποία έχουν ήδη κυβερνήσει. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα το οποίο δεν ετεροπροσδιορίζεται. Έχει στρατηγική αυτονομίας. Όσον αφορά τα προγράμματα και τα πεπραγμένα των άλλωνδύοκομμάτων, θα σας πω ένα παράδειγμα το οποίο έχει  να κάνει με την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, άνοιξε την πόρτα για τους πλειστηριασμούς και η Νέα Δημοκρατία αποτελείωσε κάθε μορφή προστασίας. Θέλετε λοιπόν να με ρωτήσατε εάν συμφωνούμε πιο πολύ με αυτόν που άνοιξε την πόρτα ή με αυτόν που την πήγε τέρμα; »

Κληθείς να απαντήσει εάν η υπόθεση Γεωργούλη θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών ο Παναγιώτης Δουδωνής ξεκαθάρισε: «Είναι κάποια θέματα που είναι θέματα αρχών. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ουδέποτε μπήκαμε σε μία ζυγαριά για το τι πολιτικό κέρδος ή ζημία έχει αυτό το θέμα. Είναι μία γυναίκα η οποία είχε το θάρρος να καταγγείλει κάτι τόσο σοβαρό, τήρησε απολύτως τη θεσμική διαδικασία και οφείλει η ελληνική δημόσια ζωή να τη στηρίξει. Βλέπω μία δολοφονία χαρακτήρα, η οποία είναι απαράδεκτη. Υπάρχει ένα ψηφιακό παρακράτος. Η διαρροή του ονόματος έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Να ρωτήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ Βρυξελλών ποιος έκανε τη διαρροή. Είναι  κατάπτυστη και η νέα ανακοίνωση του κ. Γεωργούλη στην οποία επιμένει ότι η κατηγορία έγινε τώρα για πολιτικούς λόγους, ενώ ξέρει ότι έγινε από τον Γενάρη του 2020 και έχει ονομαστικοποιηθεί από τον Μάιο του 2020» κατέληξε ο Παναγιώτης Δουδωνής. 


Πηγή

Leave a Reply