“Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί υπεύθυνα και θεσμικά” – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Βασικά σημεία συνέντευξης του Μιχάλη Κατρίνη, Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ” με τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου.

Για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να απέχει από τις διαδικασίες της Βουλής, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δήλωσε

Ακούσαμε την περασμένη Παρασκευή στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας,  τον κ. Τσίπρα να εγκαλεί τον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι μάλλον είναι η τελευταία φορά που ο κ. Μητσοτάκης έρχεται στη Βουλή να μιλήσει. Και «πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις», ο ίδιος επέλεξε να αποχωρήσει το κόμμα του από τη Βουλή. 

Η λογική της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ωστόσο, δεν είναι να στήνουμε επικοινωνιακά σόου για την πρόκληση εντυπώσεων, αλλά η διεξοδική συζήτηση, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις, συγκεκριμένων πολιτικών αποφάσεων προς όφελος του ελληνικού λαού.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να δείξει ότι είναι «ανένδοτη» και «αδιαπραγμάτευτη» απέναντι στη κυβέρνηση, επιλέγει έναν ατυχέστατο τρόπο για να κατοχυρώσει την θέση της ως δήθεν αντίπαλο δέος της Κυβέρνησης.

Για τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών: 

Στο ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει ότι στις εκλογές μόνο ο ελληνικός λαός αποφασίζει και ότι είναι απαράδεκτο να βιάζονται ορισμένοι να προκαταλάβουν την απόφασή του.

Να θυμίσω ότι  το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε “ή εμείς ή αυτοί”  και το ίδιο πράγμα λέει κατ’ ουσίαν σήμερα η Νέα Δημοκρατία με το “ή ψηφίζεις Μητσοτάκη ή ό,τι άλλο ψηφίζεις βγάζει Τσίπρα”, προσπαθώντας να εκβιάσει την αυτοδυναμία και να περάσει μια λογική “χαμένης” ψήφου.

Τόσο το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ του 2015, όσο και το σημερινό προεκλογικό αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας είναι εξίσου διχαστικά και ακραία πολωτικά, για αυτό και εμείς θεωρούμε ότι ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

Το ΠΑΣΟΚ έχει, διαχρονικά, αποδείξει την σοβαρότητά και την αξιοπιστία του, καθώς και ότι αποτελεί εγγύηση για την σταθερότητα της χώρας. Απόδειξη όλων αυτών αποτελεί το πολιτικό κόστος που επωμιστήκαμε σε πολύ δύσκολες συγκυρίες, βάζοντας πρώτα και πάνω απ’ όλα τη χώρα και τους πολίτες.

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί τη σταθερότητα της χώρας «εκ των ων ουκ άνευ» και, ακριβώς, εκεί θα κριθούν αμφότεροι οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας, οι οποίοι προς το παρόν φαίνεται να απασχολούνται μόνο από το ποιος θα καθίσει στην καρέκλα του επόμενου Πρωθυπουργού, χωρίς να τους ενδιαφέρει η συζήτηση οποιουδήποτε προγραμματικού πλαισίου μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ το βράδυ των εκλογών θα επιδιώξει την εξεύρεση  λύσης, η οποία περνάει από  τον σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη κιόλας Κυριακή, στη βάση βέβαια της αλλαγής της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής και της υιοθέτησης των δικών μας προτάσεων.


Πηγή

Leave a Reply