“Το ΠΑΣΟΚ εγγυάται την σταθερότητα στη χώρα” – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Βασικά σημεία συνέντευξης του Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλη Κατρίνη, στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM και στην εκπομπή «Εκείνη και Εγώ» με τους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δήλωσε:

Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν προσωρινές τάσεις και σε καμία περίπτωση δεν προεξοφλούν το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Δεν πρέπει, βέβαια, να παραβλέπουμε και την πρόσκαιρη επίπτωση, που είχε για το ΠΑΣΟΚ η υπόθεση του QatarGate στις τελευταίες μετρήσεις.

Ακόμη κι έτσι, σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερά ανεβασμένο σε σχέση με το τελευταίο του εκλογικό ποσοστό τον Ιούλιο του 2019, με άνοδο που κατά μέσο όρο ξεπερνά το 50%. Και αυτό συμβαίνει σε αντίθεση με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζονται να χάνουν περίπου το 20% της καταγεγραμμένης εκλογικής τους βάσης.

Το ΠΑΣΟΚ σε αυτό τον λίγο, όσο και πυκνό χρόνο μέχρι τις εκλογές, θα προσπαθήσει να πείσει τους πολίτες ότι πέρα και πάνω από την σκανδαλολογία, την πόλωση και τον «κιτρινισμό», διαθέτει ουσιαστικές πολιτικές προτάσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας, που ταλανίζουν τη χώρα και απασχολούν τους πολίτες.

Αναφερθείς στις επίμαχες δηλώσεις της κ. Τσαπανίδου για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ:

Ήταν, τουλάχιστον, απρεπής η στάση και τα όσα υπονόησε για δήθεν εκβιασμό του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία η νέα Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κι αν αυτό εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ ή τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, προσωπικά, δεν έχω πρόβλημα να επεκτείνω τον χαρακτηρισμό.

Ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν, μάλλον, ότι η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων μέσω ατεκμηρίωτων υπονοούμενων, ουσιαστικά, υποβαθμίζει και δηλητηριάζει την πολιτική και το δημόσιο διάλογο.

Οι Έλληνες πολίτες, ευτυχώς, δεν ξεχνούν ότι χάρη στην καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έμαθε όλη η χώρα για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις με το παράνομο λογισμικό Predator.

Απολύτως θεσμικά, ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθύνθηκε στο ανώτερο εισαγγελικό όργανο της χώρας για αυτήν την υπόθεση.

Περιμένουμε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μας δώσει κάποια απάντηση για την πρόοδο των ερευνών σε σχέση και με το Predator, αλλά και με τη διαδικασία παρακολούθησης από την ΕΥΠ. Το περιμένει όλος ο ελληνικός λαός.

Για το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε: 

Το ΠΑΣΟΚ, αποδεδειγμένα, δεν αποτελεί κόμμα διαμαρτυρίας.

Σε οποιαδήποτε θέση και εάν βρέθηκε, πάντα ψήφιζε αυτά που θεωρούσε σωστά για τη χώρα και, βέβαια, όπου διαφωνούσε, παρουσίαζε την δική του αντιπρόταση.

Αυτό οδηγεί εύλογα στο συμπέρασμα ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσει μέρος της λύσης την επόμενη ημέρα των εκλογών, αφού θα επιδιώξει την πολιτική σταθερότητα.

Εμείς λέμε “ναι” στην πολιτική σταθερότητα και στο σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή.

Και μας βρίσκουν αντίθετους όλοι όσοι έχουν προεξοφλήσει  ότι θα πάμε σε δεύτερο γύρο εκλογών, είτε για να παραμείνει ο κ. Μητσοτάκης στην θέση του Πρωθυπουργού ή για να επιστρέψει ο κ. Τσίπρας στη πρωθυπουργία, ικανοποιώντας την προσωπική τους πολιτική ματαιοδοξία.

Τα σοβαρά ζητήματα, στα οποία έχουμε «κόκκινες γραμμές» και σοβαρές διαφωνίες και με τη Νέα Δημοκρατία και με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα τα θέσουμε στον διάλογο ως απαραίτητες προϋποθέσεις και όρους για συζήτηση και από εκεί και πέρα ο καθένας θα βρεθεί προ των ευθυνών του και θα κριθεί από τον ελληνικό λαό για τη στάση και τις επιλογές του.

Το ΠΑΣΟΚ προφανώς και επιθυμεί μια άλλου τύπου διακυβέρνηση, αλλά επιπλέον θέλει να είναι χρήσιμο, αποτελώντας μέρος της λύσης.

Το να ζητάς να αποτελέσεις μέρος της λύσης για την επόμενη ημέρα της χώρας, δεν σε καθιστά, αυτομάτως, ούτε «σύμμαχο» του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε «εταίρο» της ΝΔ.


Πηγή

Leave a Reply