Σκουρλέτης σε ΣΚΑΪ: Υπερβολικός εφησυχασμός για την πανδημία από την κυβέρνηση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση απέτυχε να αντιμετωπίσει την ακρίβεια.

Κριτική στην κυβέρνηση τόσο για τη διαχείριση του ζητήματος της ακρίβειας όσο και της πανδημίας, άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΪ.

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης του Πάνου Σκουρλέτη:

Επιτρέψτε μου ένα σχόλιο για το θέμα της πανδημίας. Η κυβέρνηση καλλιεργεί υπερβολικό εφησυχασμό και το λέω αυτό διότι δεν βλέπω να γίνονται κάποια αυτονόητα πράγματα. Δεν μπορεί να βγαίνει από μόνη της η κ. Παγώνη -και καλά κάνει- να λέει το αυτονόητο και ταυτόχρονα να βλέπουμε ότι έχει υποχωρήσει η επικοινωνιακή καμπάνια που να λέει το μίνιμουμ. Έχει υποχωρήσει και η υπόθεση της ιχνηλάτησης. Η ιχνηλάτηση δεν είναι μέτρο, είναι ο κατάλληλος τρόπος για να μπορείς αν έχεις ένα κρούσμα να το αντιμετωπίσεις, να το περιορίσεις για να μην έχουμε διασπορά στην κοινότητα. Σε όλο τον Βόρειο Τομέα, αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο στο Μαρούσι μια κινητή μονάδα για να πάει κάποιος να κάνει τεστ.

Υπάρχει και μια διαφορετική αντιμετώπιση στα κρούσματα, ανάλογα με το αν είναι κάποιος Έλληνας πολίτης ή τουρίστας. Για ποιο λόγο; Το κρούσμα είναι κρούσμα. Ο τουρίστας μπορεί να κινείται εντελώς ελεύθερα, δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος. Είμαστε ένας τουριστικός προορισμός και πληρώσαμε, στην πρώτη φάση της πανδημίας την ανεμελιά που υπήρχε τότε, με την έκρηξη που ακολούθησε το επόμενο φθινόπωρο. (…) Η Eurostat χθες είπε ότι η Ελλάδα έχει ανέβει πολύ ψηλά στα θέματα της υπερβάλλουσας θνησιμότητας. Είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη.

Ο κ. Μητσοτάκης και το περιβάλλον του που ήταν αυτό το οποίο διέρρεε την πιθανότητα εκλογών και ουσιαστικά είχε δώσει το «πράσινο φως» στους υποψήφιους βουλευτές και τα στελέχη να πηγαίνουν δεξιά κι αριστερά, τώρα άλλαξε στάση, προφανώς βλέποντας την αβεβαιότητα σε σχέση με το αποτέλεσμα και μετρώντας τα πράγματα όπως νομίζει εκείνος καλύτερα.

Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή ζει μια μεγάλη αντίφαση. Βλέπει ότι το έδαφος υποχωρεί κάτω από τα πόδια της, έχει διαρραγεί η σχέση της με την κοινωνία. Υπάρχει μια τεράστια ποιοτική διαφορά απ’ ότι ένα χρόνο πριν. Η συντριπτική πλειοψηφία, πάνω από το 85% του κόσμου λέει ότι έχει αποτύχει στα θέματα της διαχείρισης της ακρίβειας, άρα θέλοντας ίσως να προσπεράσει αυτή την κατάσταση πηγαίνει αργότερα τις εκλογές, αργότερα όμως θα είναι χειρότερα, διότι η πολιτική που ακολουθεί επιταχύνει τα προβλήματα.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply