Για μια -πραγματικά- προοδευτική εναλλακτική πρόταση – Άρθρο Δημήτρη Μάντζου, στην εφημερίδα “Το Βήμα”

Άρθρο Δημήτρη Μάντζου, Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στην εφημερίδα “Το Βήμα”.

Η πρόσφατη κοινοβουλευτική εμπειρία είναι διδακτική. Κάθε ζήτημα, από τη θεσμική εκτροπή των υποκλοπών, με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έως και την προάσπιση της Δημοκρατίας από τους νεοναζί, αξιοποιούνται ως πεδίο μάχης. 

Απέναντι σε μια Κυβέρνηση που πλήττει τους θεσμούς και διευρύνει τις ανισότητες, ο ΣΥΡΙΖΑ στέκει αμήχανος, «μικρός» και παγιδευμένος στα δικά του αδιέξοδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα επιτίθεται με θεωρίες συνωμοσίας στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, είναι το ίδιο κόμμα που άφησε βαρύ αποτύπωμα στους θεσμούς της δημοκρατίας. Είναι ο ίδιος ΣΥΡΙΖΑ που οικοδομήθηκε ως κόμμα διαμαρτυρίας πάνω στην απόγνωση ενός λαού, που εμπορεύτηκε την ελπίδα, για να σφιχταγκαλιαστεί με τους εθνολαϊκιστές ΑΝΕΛ. Είναι το ίδιο κόμμα που οργάνωσε ένα fake δημοψήφισμα, για να το ανατρέψει μέσα σε μία ώρα, επικυρώνοντας την αυταπάτη του. Οι ίδιοι άνθρωποι που είδαν τη δικαιοσύνη ως «θεσμικό εμπόδιο», που προσπάθησαν να ελέγξουν τα ΜΜΕ, στο δρόμο για την «κατάληψη των αρμών της εξουσίας». Που συναγωνίζονται τους υπουργούς της ΝΔ στις επιθέσεις στις ανεξάρτητες αρχές. Όχι, λοιπόν, αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ, που κακοποίησε τον όρο της «προόδου», δεν μπορεί να προσφέρει εναλλακτική απέναντι στη δεξιά συντήρηση. 

Όσο ελκυστική κι αν είναι η μυθολογία, δεν αρκεί για να ξαναγράψει την ιστορία. Διότι οι πολίτες έχουν μνήμη και συνείδηση. Γνωρίζουν πως το ΠΑΣΟΚ κράτησε όρθια τη χώρα κόντρα στα κόμματα του ανόθευτου οπορτουνισμού. Και σήμερα, αγωνιούν για τα πραγματικά προβλήματα αδιαφορώντας για την πολιτική των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα. Απέναντι σε δύο αποτυχημένα μοντέλα διακυβέρνησης, που πλήγωσαν τη μεσαία τάξη, τη νέα γενιά, τους «μη προνομιούχους» των ημερών μας, εμείς επιμένουμε στον μόνο πραγματικά ριζοσπαστικό δρόμο: της αλήθειας και της συνέπειας.

Για το ΠΑΣΟΚ των κοινωνικών μεταρρυθμίσεων και της εθνικής συμφιλίωσης, η δημοκρατία δεν χωρά «καθεστώτα». Εμπνέει και ενώνει, δεν διχάζει. Δεν υψώνει τείχη, αλλά τα ρίχνει. Κόντρα, λοιπόν, σε όσους επιμένουν να κάνουν «μικροπολιτική», παραδομένοι στα δεσμά των δικών τους πεπραγμένων, εμείς επιμένουμε πολιτικά. Μιλάμε μέσα από το πρόγραμμά μας, με τις προτάσεις μας, για φορολογική δικαιοσύνη, ισχυρό κοινωνικό κράτος, εργασία με αξιοπρέπεια, ίσες ευκαιρίες, κίνητρα για τους νέους. Μιλάμε θετικά, για ένα δίκαιο, πράσινο μοντέλο ανάπτυξης, για ενεργειακή δημοκρατία, για δίκαιη κατανομή του πλούτου και των βαρών. Για να μη μείνει κανείς πίσω. 

Οραματιζόμαστε, σχεδιάζουμε και διεκδικούμε μια άλλη Ελλάδα, πιο δυνατή, πιο δίκαιη, πιο φωτεινή. Κι όσο οι άλλοι φωνάζουν μεταξύ τους, γινόμαστε εμείς η φωνή όσων δεν ακούγονται.


Πηγή

Leave a Reply