Ανακοίνωση Τομέα Πολιτισμού ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ

Ο Τομέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ να μην ανανεώσει τη σύμβαση επτά μουσικών της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.
Πέρα από το πρόβλημα επιβίωσης που δημιουργεί στους μουσικούς που επί σειρά ετών προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ορχήστρα, η συρρίκνωση αυτή είναι βέβαιο πως θα δημιουργήσει και πρόβλημα λειτουργίας σε μια ορχήστρα που από το 1938 έχει παρουσιάσει πολύ σημαντικό έργο, καλύπτοντας το κλασικό ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.
Η αιτιολογία της διοίκησης της ΕΡΤ για δικαιότερη κατανομή του αριθμού των συμβάσεων, μεταξύ των τριών Μουσικών Συνόλων δεν πείθει.

Θα θέλαμε επίσης, η διοίκηση της ΕΡΤ να γνωστοποιήσει ποια είναι η πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει σχετικά με τα μουσικά της σύνολα. Θα αρκείται σε ευκαιριακές αποφάσεις ή θα εφαρμόσει μια συγκεκριμένη στρατηγική; Και υπάρχει στρατηγική ή αποφασίζει ανάλογα το κάθε φορά “ταμείο” κατά τα λεγόμενά της;

Κάθε απόφαση που επηρεάζει ή διαταράσσει τη λειτουργία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα δημοκρατικής διαβούλευσης.

Ζητάμε επομένως από τη διοίκηση της ΕΡΤ να επανεξετάσει τη στάση της, αποφεύγοντας εκδικητικές συμπεριφορές, απέναντι σε καταξιωμένους μουσικούς που συνεργάζονται μαζί της και που δηλώνουν την αντίθεσή τους με την απόφαση αυτή. Για αυτό και οφείλει να εξηγήσει την απρόσμενη απόφασή της να αντικαταστήσει τον κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη από τη διεύθυνση της Χριστουγεννιάτικης συναυλίας των Συνόλων της ΕΡΤ, δεδομένου ότι ο κ. Μιχαηλίδης ήδη, ως είθισται, έχει κάνει όλη την προεργασία για την πραγματοποίησή της.

Τώρα που ο Πολιτισμός επανέρχεται, μετά από μια μακρά περίοδο σιωπής, η στήριξή του στην πράξη από κάθε κρατικό οργανισμό πρέπει να είναι υψηλή προτεραιότητα. .


Πηγή

Leave a Reply