Μητσοτάκης: Γιατί αποκλείει τις εκλογές- Οι εισηγήσεις που δέχεται

Το επιχείρημα όσων πιστεύουν πως η άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία θα αποτελέσει διέξοδο στηρίζεται στο ότι έχει ήδη προκληθεί μια αποστροφή στους πολίτες από όλα όσα ακούγονται και η λάσπη στον ανεμιστήρα όλο και κάτι θα αφήσει πίσω της

Του Αντώνη Αντζολέτου

Το προεκλογικό θερμόμετρο έχει ανέβει επικίνδυνα από το Σαββατοκύριακο και μετά. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento μονοπωλεί την εσωτερική πολιτική επικαιρότητα με Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ να ανεβάζουν πολύ τους τόνους. Οι παρακολουθήσεις υπουργών, συγγενικών τους προσώπων, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών που καταγγέλλονται είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και κανείς δεν αρνείται πως πρέπει να διερευνηθούν αν ισχύουν ώστε να πέσει άπλετο φως. Το Μαξίμου χαρακτηρίζει από την πρώτη στιγμή το δημοσίευμα μη τεκμηριωμένο, συμπληρώνοντας πως είναι σε εξέλιξη μια προσπάθεια κατασυκοφάντησης του πρωθυπουργού.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως ο ίδιος εμπόδισε την έρευνα για την διαλεύκανση της υπόθεσης αποκλείοντας βασικούς μάρτυρες που δεν κατέθεσαν ποτέ ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής. Και μιλούν για μια υπόθεση που αγγίζει την «καρδιά» του Μεγάρου Μαξίμου.

Θα μπορούσε αυτό το τοξικό σύννεφο που έχει απλωθεί πάνω από την πολιτική ζωή να αραιώσει μέσω μιας πιο άμεσης προσφυγής στις κάλπες; Το ερώτημα ξαναμπαίνει και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν νέες εισηγήσεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να μην περιμένει μέχρι την άνοιξη ή το τέλος αυτής. Το επιχείρημα όσων πιστεύουν πως η άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία θα αποτελέσει διέξοδο στηρίζεται στο ότι έχει ήδη προκληθεί μια αποστροφή στους πολίτες από όλα όσα ακούγονται και η λάσπη στον ανεμιστήρα, ακόμα και αν δεν προσκομιστεί κανένα στοιχείο για παράνομες παρακολουθήσεις, όλο και κάτι θα αφήσει πίσω της. Πιστεύουν επίσης ότι εκλογές θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο, ενώ υποστηρίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, καθώς απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας για να διαχειριστεί τις μεγάλες προκλήσεις της ενεργειακής κρίσης.

Όπως φάνηκε και από τη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο πρωθυπουργός δεν έχει αλλάξει τη θέση του και επιθυμεί οι εκλογές να πραγματοποιηθούν στην ώρα τους.  «Εκλογές θα γίνουν όπως έχω δεσμευτεί στο τέλος της τετραετίας. Προσωπικά δεν πρόκειται να συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις από κάποιους επαγγελματίες εκβιαστές οι οποίοι αυτό ακριβώς θέλουν να επιδιώξουν. Η χώρα έχει Σύνταγμα, η κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής, εάν κάποιος αυτό το αμφισβητεί, δεν έχει πάρα να πάει στην Βουλή και να ζητήσει από την Βουλή να αίρει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου. Σε αυτήν την περίπτωση θα πηγαίναμε σιγουρά σε εκλογές και από κει και πέρα οφείλουμε όλοι να κάνουμε αυτά τα οποία πρέπει για να ρίξουμε φως σε αυτή την υπόθεση». 

Όλα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι κάλπες να στηθούν λίγο πιο νωρίς από ότι προγραμματιζόταν. Εκτιμάται πως από τη στιγμή που μπει το 2023 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι πιο ευέλικτος στον ορισμό της ημερομηνίας εξετάζοντας το ενδεχόμενο να μην φτάσει μέχρι το τέλος της άνοιξης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πριν τις τελευταίες εξελίξεις είχε πέσει στο τραπέζι η πρόταση οι εκλογές  να γίνουν το αργότερο έως τις αρχές Μαρτίου ή ακόμα και μέσα στο χειμώνα. Χωρίς, ωστόσο να υπάρξει καμία αλλαγή των βασικών πλάνων.

Με αυτά τα δεδομένα το πρέσιγνκ από τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο στο πεδίο της οικονομίας όσο και για την υπόθεση των υποκλοπών θα συνεχιστεί. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως αθροιστικά, μαζί με τα πεπραγμένα του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Πάτση, οι ζημιές που έχει υποστεί η πλειοψηφία δεν μπορούν πλέον να μαζευτούν. Ενδεικτική ήταν η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει εκ νέου την επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την υπόθεση των παρακολουθήσεων με το σκεπτικό πως  ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει καμία δικαιολογία να μην απαντήσει. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί να μάθει «αν ήταν σε επίσημη επισύνδεση της ΕΥΠ οι 33 της λίστας που φέρονται ως στόχοι του κακόβουλου λογισμικού predator».

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply