Η λογική της ΝΔ είναι μία μικροδιαχείριση συμφερόντων – Κίνημα Αλλαγής

Στην εκπομπή «Flash Pass» του ραδιοφωνικού σταθμού Flash 99.4 με τον δημοσιογράφο Άγγελο Γαβρή μίλησε την Τρίτη (22/11) ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδωνής.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συνέντευξης Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη, ο κ. Δουδωνής επανέλαβε τις ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επί του σχεδίου νόμου για τη λειτουργία της ΕΥΠ, κάνοντας λόγο για «συνδυασμό φοβερά προβληματικών στοιχείων».

Χαρακτήρισε «αδικαιολόγητα μεγάλο χρονικό διάστημα» την παρέλευση τριετίας από την παύση της παρακολούθησης για τη γνωστοποίησή της στον παρακολουθούμενο, ενώ αναφέρθηκε και στην έλλειψη πρόβλεψης για την αναδρομικότητα του νομοσχεδίου. «Ένα ακόμη ζήτημα είναι η μη αναγραφή του ονόματος στην πράξη παρακολουθήσεως, ενώ πολύ σοβαρό θέμα είναι ο τρόπος με τον οποίο παραγκωνίζεται η κατά το Σύνταγμα αρμόδια ανεξάρτητη αρχή, ΑΔΑΕ. Όχι μόνο δεν ενημερώθηκε, όχι μόνο δεν εκλήθη να πει την άποψή της, αλλά παραγκωνίζεται και εκ των ίδιων των ρυθμίσεων», σημείωσε.

Ως εκ τούτου, εκτίμησε, «χρειαζόμαστε μία θεσμική επιλογή στα ζητήματα αυτά. Και αυτή η θεσμική επιλογή είναι το ΠΑΣΟΚ. Κρατάμε αυτήν τη στάση, αναδεικνύουμε τα ζητήματα και ζητάμε απαντήσεις πέρα από αντισυνταγματικές επικλήσεις του απορρήτου ενώπιον μάλιστα του Κοινοβουλίου».

Αναφέρθηκε, παράλληλα, στην πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη να υπάρξει ένας μηχανισμός ελέγχου των κινητών τηλεφώνων των πολιτικών στα πρότυπα του Ευρωκοινοβουλίου. «Αυτό είναι απολύτως εφικτό και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Απορώ γιατί δεν έχει ήδη συμβεί στο επίπεδο της ελληνικής Βουλής, δεδομένου ότι υπάρχουν όλα αυτά τα οποία ακούγονται; Θα έπρεπε να υπάρξει και μία απάντηση και από εκεί και άμεση», πρόσθεσε.

Ο Παναγιώτης Δουδωνής εξήρε τον ρόλο της δημοσιογραφίας στη λειτουργία της δημοκρατίας, σημειώνοντας, δε, ότι «δημοκρατία σημαίνει ευημερία. Ακούω πολλές φορές να μας λένε να μιλήσουμε για την ακρίβεια. Φυσικά και μιλάμε για την ακρίβεια. Αλλά να μην ξεχνάμε ότι, για να έχεις ευημερία, πρέπει να έχεις θεσμούς». 

Ερωτηθείς για το μοντέλο σοσιαλδημοκρατικής διακυβέρνησης για το οποίο έχει μιλήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο κ. Δουδωνής τόνισε ότι «δίνουμε τεράστια έμφαση στο πρόγραμμά μας, γιατί εκεί είναι η διαφορά μεταξύ του απλώς να αντιπολιτεύεσαι και του να προσφέρεις. Παρουσιάζουμε τις θέσεις μας σε κομβικά ζητήματα επί του πρακτέου. Δεν είναι απλώς μία πρόταση κριτικής, αλλά μία πρόταση με κοινωνικές ευαισθησίες, σε έναν πόλεμο απέναντι στις ανισότητες». «Η λογική της ΝΔ είναι μία μικροδιαχείριση συμφερόντων, με στοιχειώδη επιδοματική πολιτική στις χαμηλότερες τάξεις και πλήρη εύνοια και κερδοφορία των ισχυρών. Αφετέρου, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μία αντιπολίτευση στη λογική “τα ακριβώς αντίθετα της Κυβέρνησης”. Εδώ μιλάμε για κάτι ριζικά διαφορετικό», πρόσθεσε.


Πηγή

Leave a Reply