«Ναι» του συνεδρίου της ΔΗΣΥ στο σχέδιο για τη νέα Κεντροαριστερά

Με την δευτερολογία της Φώφης Γεννηματά, τη έγκριση του κειμένου της πολιτικής διακήρυξης και του προγραμματικού πλαισίου, αλλά και του νέου συμβόλου του συμμαχικού σχήματος, ολοκληρώθηκε το πρώτο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Οι εισηγήσεις που εγκρίθηκαν αφορούν τη Διακήρυξη, το «Πρόγραμμα Ελλάδα», αλλά και τον οδικό χάρτη, μέχρι την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς και το σχέδιο για την Οργανωτική Λειτουργία της ΔΗΣΥ. Η τελευταία έχει να κάνει με την οργανωτική δομή του σχήματος, μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο του ενιαίου φορέα, τα αποκεντρωμένα όργανα (περιφερειακά, νομαρχιακά και δημοτικά), αλλά και τη συγκρότηση ενός Κεντρικού Συμβουλίου που θα αποτελεί το ανώτατο συλλογικό όργανο της Συμπαράταξης.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της απόφασης, στο Κεντρικό Συμβούλιο θα μετέχουν η/ο Επικεφαλής, όλοι οι Πρόεδροι των κομμάτων /φορέων, ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθώς και 50 εκπρόσωποι των κομμάτων /φορέων κατ’ αναλογία της εκπροσώπησης τους στο Συνέδριο.

Η επιλογή των 50 μελών θα γίνει σε δεύτερο χρόνο, με απόφαση των κομμάτων – κινήσεων της ΔΗΣΥ, είτε μέσω εκλογής από εσωτερικές διαδικασίες των κομμάτων, είτε μέσω ορισμού από αυτά.
Το σώμα των συνέδρων ενέκρινε καιου συμμαχικού σχήματος.