«Υπόλογη η Κυβέρνηση για την θλιβερή κατάσταση στο νοσοκομείο Λιβαδειάς» – Κίνημα Αλλαγής

Η εγκατάλειψη του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδείχθηκε χθες και συνεχίζεται σήμερα με τις απαράδεκτες καταστάσεις στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς που φθάνουν μέχρι και την ακύρωση διενέργειας χειρουργείων.

Χθες, επί ώρες, δεν υπήρχε ρεύμα, αφήνοντας εκτεθειμένους πολλούς ασθενείς, καθώς διεκόπηκαν οι αιμοκαθάρσεις, παρόλο που το να μείνει ένα νοσοκομείο χωρίς ρεύμα έστω και για 10 λεπτά, αποτελεί μία θανατηφόρο συνθήκη. Κι αυτό επειδή πολλές ιατρικές πράξεις, κρίσιμες υποδομές του νοσοκομείου αλλά και πολλές κρίσιμες συσκευές για τη ζωή των ασθενών εξαρτώνται από το ηλεκτρικό ρεύμα.

Την στιγμή που η κοινωνία πλήττεται βάναυσα από την ακρίβεια και οι κοινωνικές  παροχές είναι ανεπαρκείς, αυξάνεται επικίνδυνα και η ανασφάλεια των πολιτών για τις παρεχόμενες δημόσιες υπηρεσίες υγείας που χωλαίνουν πολλαπλώς με δεδομένες τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Αυτά είναι τα «επιτεύγματα» ΝΔ στο χώρο της υγείας όταν οι μάσκες πέφτουν και αποκαλύπτονται οι παλιές και κακοσυντηρημένες λόγω έλλειψης πόρων υποδομές.

Η ευθύνη για την θλιβερή κατάσταση στο χώρο της υγείας έχει υπεύθυνο: τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.


Πηγή

Leave a Reply