Ξεφεύγει ο Ακάρ: Μην ξεχάσετε να κολυμπήσετε – Είμαστε έτοιμοι να γίνουμε μάρτυρες

«Έι Ελλάδα εκμεταλλεύσου τις ευκαιρίες – Μην ξεχάσετε να κολυμπήσετε – Δεν υποχωρούμε ούτε χιλιοστό», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας – Απειλές εναντίον της Δύσης για τη στήριξη στην Ελλάδα: «Οι συνέπειες θα είναι σοβαρές» – Ορόσημο τα Ίμια

Εκτός κάθε ελέγχου δείχνει να βρίσκεται η τουρκική πολιτική ηγεσία, με τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να ανεβάζει τη βαθμίδα της προκλητικής ρητορικής του ακόμα ένα επίπεδο, απειλώντας τη Δύση για τη στήριξη στην Ελλάδα. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Χουλουσί Ακάρ όχι απλώς εκτόξευσε νέες απειλές, αλλά δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα κάνει ούτε χιλιοστό πίσω, τονίζοντας για πρώτη φορά ότι οι Ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει σαφείς οδηγίες, στη λογική «να πεθάνουμε ως μάρτυρες».

Πιο αναλυτικά δήλωσε: 

«Στην Ελλάδα υπάρχουν πολιτικοί που το πρωί όταν ξυπνήσουν λένε “τι να πω εναντίον της Τουρκίας για να βρεθώ στο επίκεντρο της επικαιρότητας”. Με ψέματα με συκοφαντίες με προβοκάτσιες!

Αποκλείεται να κάνουμε πίσω να υποχωρήσουμε, ούτε στο πεδίο ούτε στο τραπέζι. Δεν υπάρχει οπισθοδρόμηση χιλιοστού, ό,τι πρέπει να γίνει γι’ αυτό έχει γίνει και γίνεται.

Ειδικότερα, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία μας έχουν λάβει σαφείς οδηγίες σχετικά. Αποκλείεται να δείξουμε κατανόηση και να κάνουμε υποχωρήσεις σε αυτό το θέμα. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι πίσω τους, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο με την λογική του όρκου των κομάντο «ας πεθάνω, ας γίνω μάρτυρας», 

H Eλλάδα έχει στρατιωτικοποιήσει τα νησιά με μη αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Τα παρακολουθούμε όλα στενά. Έχουν γίνει και γίνονται οι απαραίτητες μελέτες για αυτά. Αυτή η κατάσταση ξεκίνησε με τη Χίο το 1956. Κάποια πράγματα έχουν συμβεί από εκείνη την ημέρα, αλλά το Kardak  ( Ιμια) το 1997 είναι ένα ορόσημο. Είπαμε ώπα! Σταμάτα.Δεν τίθεται θέμα μετά από αυτό να κάνουν ένα βήμα. Όπου κι αν φτάσει, «Ας πεθάνουμε, ας γίνουμε μάρτυρες,  η βετεράνοι. Είναι τόσο απλό᾽

(Οι τρίτες χώρες) επειδή είναι προκατειλημμένες, ανίκανες να απομονώσουν τα γεγονότα και ασχολούνται με άλλα, αγνοούν αυτό που κάνει η Ελλάδα και αμβλύνουν αυτό που κάνει. Άρα παίρνουν μέρος. Εμείς λέμε ότι αν δεν θέλετε να υπάρξει πρόβλημα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, μην εγκαταλείψετε αντικειμενικά κριτήρια. Αν στηρίξεις την Ελλάδα δημόσια, δυσανάλογα και εναντίον της Τουρκίας. οι συνέπειες θα είναι σοβαρές.

Έι Ελλάδα εκμεταλλεύσου τις ευκαιρίες.! Μην παραπλανηθείς με κάποιες  προσπάθειες εξοπλισμού, τις λεγόμενες συμμαχίες, τα προσπάθειες ορισμένων χωρών και την ενθάρρυνση όσων προσπαθούν να πουλήσουν όπλα και όσων θέλουν να αυξήσουν την παρουσία τους στο Αιγαιο και στην Αν.Μεσόγειο και να αναλάβουν ρόλους. Αυτά τα όπλα δεν σου χρησιμεύουν.

Ό, τι και να κάνεις Αυτά τα όπλα  είναι πολλα  για την άμυνα, πολύ λίγα για την Τουρκία. 

Αυτές οι συμμαχίες είναι άχρηστες. Υπάρχουν παραδείγματα αυτού, κανείς δεν μένει τριγύρω όταν υπάρχει πρόβλημα. Παράδειγμα: 1919-1922. Ορισμένες χώρες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως εντολοδόχο κατά της Τουρκίας. Μπήκαν στην Ανατολία το 1919-1920-1921 και έπεσαν στη θάλασσα το 1922. Διαβάστε την ιστορία, θυμηθείτε. Αν σκέφτεστε κάτι τέτοιο, λέμε «Μην ξεχάσετε να κολυμπήσετε. Nα ξέρετε να κολυμπάτε»!».

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply