Βιασμός στον Κολωνό: Τουλάχιστον 4 άνδρες κατονόμασε η 12χρονη

Νέα δεδομένα και πρόσωπα στην δικογραφία – Στο στόχαστρο των ερευνών υλικό από κάμερες ασφαλείας του μαγαζιού του 53χρονου – Πρόσωπο – «κλειδί» στην υπόθεση με το οποίο συνεργαζόταν ο 53χρονος – Τι δήλωσε στο Skai.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για τα αδέρφια της 12χρονης

Ρεπορτάζ Μάκης Συνοδινός

Τουλάχιστον 4 άτομα μεταξύ 30-40 ετών αναγνώρισε η 12χρονη ως βιαστές της κατά την κατάθεση τους στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ανηλίκων ενώ περισσότεροι από 10 άντρες έχουν ταυτοποιηθεί από την έρευνα της ασφαλείας καθώς τους πρόδωσαν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη στα σκοτεινά chat του διαδυκτίου .

Όπως είχε αποκαλύψει ο skai.gr την Τετάρτη η ανήλικη κλήθηκε στην ΓΑΔΑ προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση και να αναγνωρίσει μέσω φωτογραφιών που της έδειξαν οι αστυνομικοί άντρες που ασέλγησαν πάνω της. Αστυνομικοί της ασφαλείας πήγαν και πήραν από το σπίτι την 12χρονη και την 37χρονη μητέρα της και τις οδήγησαν στη ΓΑΔΑ. 

Εκεί, μέσα από μια σειρά φωτογραφιών που της έδειξαν της ζήτησαν να αναγνωρίσει όσους είχαν ασελγήσει πάνω της.

Η ανήλικη ψύχραιμη – όπως λένε χαρακτηριστικά αστυνομικές πηγές-, αφού τις κοίταξε όλες τις φωτογραφίες προσεχτικά έδειξε στους αστυνομικούς τους βιαστές της.

Μάλιστα έδωσε και κρίσιμες πληροφορίες για το που και πως τους συνάντησε καθώς και πως ήρθαν σε επαφή πριν το ραντεβού . Όσον αφορά τα ονόματα τους ,είπε στους αστυνομικούς τα μικρά τους, ωστόσο όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα  καθώς τις άθλιες πράξεις τους τις έκαναν χρησιμοποιώντας ψεύτικα ονόματα.

Παρών βρισκόταν και παιδοψυχολόγος λόγω της ηλικίας της.

Εντωμεταξύ προσωρινό «καταφύγιο» στο παίδων Αγλαΐα Κυριακού έχουν βρει η 12χρονη μαζί με 5 ανήλικα αδερφάκια της. Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννακό πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ που επισκέφτηκε σήμερα την παιδιατρική κλινική, όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου έχει πέσει πάνω τους προκειμένου να νιώσουν ζεστασιά και αγάπη.

Σήμερα τα επισκέφτηκε και η ενήλικη αδερφή τους η οποία αν και μόλις 19 ετών έχει κληθεί να παίξει τον ρόλο της μάνας για τα υπόλοιπα 7 αδέρφια της.

Όπως λέει ο κ.Γιαννάκος μέσω του skai.gr το προσωπικό έχει αγκαλιάσει αυτά τα παιδιά σαν να είναι δικά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην κατάθεση της, η 12χρονη είναι απόλυτη ότι τα χρήματα που της έδιναν οι «πελάτες», που ήταν 50 ευρώ κάθε φορά, «πήγαινα και τα έδινα σε αυτόν» και ποτέ σε άλλον, από την οικογένεια της, «γιατί θα μου έλεγαν “που τα βρήκες;”».

   Φέρεται επίσης να έχει πει πως «στο σπίτι δεν άνοιγα το τηλέφωνο. Έπαιζα μόνο παιχνίδια γιατί φοβόμουν μην δουν τα αδέλφια μου κάτι και το πουν στη μαμά μου» ενώ έχει αναφέρει πως τα ονόματα των ανδρών, τα είχε καταχωρημένα στο κινητό της με γυναικεία ονόματα.

   Το κορίτσι φαίνεται να έχει αναφερθεί σε πρόσωπο που λόγω στενής επαγγελματικής σχέσης με τον Μίχο, είχε καθημερινή επαφή με τον κατηγορούμενο για μαστροπεία και βιασμό. Το πρόσωπο αυτό αναμένεται να κληθεί σε κατάθεση, καθώς μέχρι στιγμής η μαρτυρία του δεν περιλαμβάνεται στην δικογραφία. Η 12χρονη φέρεται επίσης να έχει περιγράψει ως χώρο του «μαρτυρίου» της, όσον αφορά τους βιασμούς από τον Μίχο, το υπόγειο του καταστήματός του. Μάλιστα φαίνεται πως οι αρχές αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας τόσο του μαγαζιού του 53χρονου όσο και του επίμαχου υπογείου, που σύμφωνα με πληροφόρηση που υπάρχει, υπάρχουν και σε αυτόν τον χώρο.

   Οι έρευνες παράλληλα συνεχίζονται και στο σκέλος της υπόθεσης όσων φαίνεται να συνομίλησαν με το προφίλ της 12χρονης, αριθμός που φθάνει τους 212. Οι συνομιλίες γινόταν μέσω της εφαρμογής blindchat και από αυτές αποτυπώνονται το e-mail αλλά και τα στοιχεία της PayPal κάρτας που χρησιμοποιούνταν για τα φρικιαστικά ραντεβού του παιδιού. Οι περισσότεροι από τους «υποψήφιους πελάτες» φαίνεται να έχουν σήμερα κατεβάσει το προφίλ τους, ενώ κάποιοι από αυτούς εμφανίζονται να αρνούνται τις προτάσεις που εμφανίζεται να τους κάνει το κοριτσάκι λέγοντας πως είναι ακόμη πολύ μικρή.

   Στην απολογία του ο Μίχος ανέφερε πως «με την συναίνεση» του παιδιού είχε συνευρεθεί τέσσερις φορές στο μαγαζί του μαζί του και άλλη μία στο σπίτι του σε χρόνο που η σύζυγος του απουσίαζε.

   Και ο έτερος κατηγορούμενος, που ήδη βρίσκεται στις φυλακές, Ιωάννης Σοφιανίδης, αποδέχθηκε ότι είχε βρεθεί με το 12χρονο κορίτσι αρκετές φορές «με την συναίνεση» και «παρότρυνση» του θύματος. Είπε επίσης πως γνώρισε την 12χρονη σε chat γνωριμιών και πως το κορίτσι πήγαινε μόνο του στα ραντεβού μαζί του. Τόνισε δε, πως δεν γνωρίζει και δεν είχε δει ποτέ τον Μίχο. Να σημειωθεί πως τόσο ο 42χρονος όσο και ο Μίχος διόρισαν αρχικά τον ίδιο δικηγόρο ο οποίος είχε παραστεί στην λύση του γάμου του Μίχου με την σύζυγο του στις 4 Οκτωβρίου. Εν συνεχεία και οι δύο κατηγορούμενοι ανακάλεσαν την εντολή προς τον εν λόγω δικηγόρο και εμφανίστηκαν στην ανακρίτρια χωρίς συνήγορο.

Πηγή: Skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Leave a Reply