Χαλκιδική: Καλλιεργεί κολοκύθες μαμούθ βγαλμένες από τα παραμύθια

Πρόσφατα ο ερασιτέχνης κηπουρός έκοψε από τον κήπο του μια κολοκύθα πάνω από 50 κιλά, την οποία όπως διακρίνεται και στη φωτογραφία, με δυσκολία καταφέρει να συγκρατήσει.

Μία κολοκύθα-γίγα, που ζυγίζει πάνω από 50 κιλά, καλλιέργησε ο Στέλιος Τζιτζιρίκας, στον κήπο του, στην Αρναία Χαλκιδικής, ενώ όπως σημειώνει στο GRTimes η περσινή σοδειά ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή, με τη ζυγαριά να ξεπερνάει τα… 60 κιλά.

Μπορεί το επάγγελμα του αστυνομικού να μην είναι από τα πιο ευχάριστα, καθώς συνοδεύεται κατά κανόνα από δύσκολες καταστάσεις, ωστόσο ο αστυνομικός, Στέλιος Τζιτζιρίκας, έχει βρει έναν εναλλακτικό τρόπο να ξεφεύγει από την απαιτητική καθημερινότητα του! Έπιασε χώμα, σπόρους και εργαλεία κηπουρικής και δημιούργησε έναν «μαγικό» κήπο, στο σπίτι του στην Αρναία Χαλκιδικής, στον οποίο φυτρώνουν γιγάντιες κολοκύθες, βγαλμένες από παραμύθια.

«Δεν μπορείς να τις αγκαλιάσεις»

Πρόσφατα ο ερασιτέχνης κηπουρός έκοψε από τον κήπο του μια κολοκύθα πάνω από 50 κιλά, την οποία όπως διακρίνεται και στη φωτογραφία, με δυσκολία καταφέρει να συγκρατήσει.

Κολοκύθα

Όπως αναφέρει μιλώντας στο GRTimes ο κ. Τζιτζιρίκας «κάθε χρόνο τέτοια εποχή βγαίνουν οι κολοκύθες μας, σε παρόμοια μεγέθη. Αυτή που βγάλαμε τις προάλλες ξεπερνούσε τα 50 κιλά, ωστόσο έχουμε βγάλει και μεγαλύτερες. Πέρσι κόψαμε μία κολοκύθα πάνω από 60 κιλά. Έχουμε βγάλει κατά καιρούς κολοκύθες τις οποίες δεν μπορείς να τις αγκαλιάσεις».

Τα «μυστικά συστατικά» στην καλλιέργεια κολοκυθών-μαμούθ

Ερωτηθείς για το ποιο είναι το μυστικό συστατικό στην καλλιέργεια των κολοκυθών ο αστυνομικός εκμυστηρεύεται ότι «πρόκειται για μια τοπική ποικιλία της ορεινής Χαλκιδικής. Φυτεύουμε παλιά σπόρια και τα καλλιεργούμε με φυτόχωμα. Ο σημαντικότερος παράγοντας πιστεύω ότι είναι όμως η κοπριά που έχουμε από τις κότες αλλά και η περιποίηση στο λαχανικό, καθώς χρειάζεται πολύ πότισμα η κολοκύθα».

Κολοκύθα

«Η κηπουρική είναι η ψυχοθεραπεία μου»

Ο αστυνομικός, εκτός από ερασιτέχνης κηπουρός είναι και πατέρας τριών παιδιών, ενώ όπως επισημαίνει στο GRTimes «το επάγγελμα είναι δύσκολο, βιώνουμε καθημερινά δυσάρεστα περιστατικά και η κηπουρική είναι θα έλεγα η ψυχοθεραπεία μου, ένα χόμπι που με χαλαρώνει και μου προσφέρει χαρά στην καθημερινότητα».

Φίλεψε όλο το χωριό κολοκυθόπιτα!

Τέλος ο κ. Τζιτζιρίκας όπως έκανε γνωστό από την κολοκύθα-γίγαντα που κόπηκε τις προάλλες, δεν έμεινε ούτε… το κέλυφος.

«Η μητέρα μου, η οποία είναι πολύ καλή μαγείρισσα μαγειρεύει όλες τις κολοκύθες που βγάζουμε, κάνει εξαιρετική κολοκυθόπιτα και σούπα βελουτέ. Από την κολοκύθα δεν έχει μείνει τίποτα τώρα. Την μοιράσαμε σε όλο το χωριό! Να είμαστε γεροί και του χρόνου ελπίζουμε ότι θα βγάλουμε ακόμη μεγαλύτερη» είπε.

Κολοκύθα


Πηγή

Leave a Reply