Συνάντηση Ανδρέα Σπυρόπουλου με εκπροσώπους των Σωματείων Εργαζομένων στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια Καβάλας

Συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια Καβάλας πραγματοποίησε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, κατά την επίσκεψή του στην Καβάλα.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ενημερώθηκε για την δικαστική προσφυγή του Σωματείου των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας, ενάντια στις νέες μαζικές απολύσεις 133 εργαζομένων το 2021, παρότι  με προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις, οι απολύσεις είχαν κριθεί παράνομες και καταχρηστικές.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια Καβάλας αναφέρθηκαν στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες που βιώνουν, στην αμφισβήτηση των εργασιακών και συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων και στην ανάγκη τήρησης των κανόνων προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Γραμματέας επισήμανε τις κοινοβουλευτικές δράσεις στις οποίες έχει προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στη Βουλή για την προστασία των θέσεων εργασίας των εργαζομένων, καθώς και για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας στις εγκαταστάσεις στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια Καβάλας και επιβεβαίωσε τη στήριξη της παράταξης στις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Έωλες αποδείχθηκαν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης, όπως επισήμανε, για διάσωση των θέσεων εργασίας, ειδικά όταν προκύπτουν ομαδικές απολύσεις και μάλιστα σε μία περιοχή η οποία πλήττεται ιδιαιτέρως από την ανεργία.

Τέλος, επισήμανε στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι θα παραμείνει αμείωτο το ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις, καθώς η αξιοπρέπεια των εργαζομένων και ο σεβασμός στα εργασιακά τους δικαιώματα είναι απόλυτη προτεραιότητά του Κινήματος.


Πηγή

Leave a Reply