«Εξαιτίας του κ. Τσίπρα ο προοδευτικός κόσμος της χώρας, χάνει» – Κίνημα Αλλαγής

Σημεία συνέντευξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION24 και την εκπομπή «Tonight»:

Αναφορικά με τη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο: Ένα από τα συμπεράσματα της χθεσινής συζήτησης στο Ευρωκοινοβούλιο είναι ότι τα δύο κόμματα, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να στήσουν μια τοξική αντιπαράθεση γιατί δεν μπορούν αναγνωρίσουν το σύνολο των προβλημάτων της χώρας και να δώσουν επαρκείς λύσεις. 

Για το δημοψήφισμα του 2015: Το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015 ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για τη χώρα, μια κίνηση που μας δίχασε. Δεν μπορεί πλέον να υπάρχει προοδευτικός άνθρωπος που να πιστεύει ότι είναι δημοκρατική κίνηση ένα δημοψήφισμα που ανακοινώθηκε μια εβδομάδα πριν και διεξήχθη μέσα στον απόλυτο διχασμό. Είναι πραγματικότητα ότι η ετυμηγορία ήταν «όχι», το οποίο στη συνέχεια έγινε «ναι» από την τότε κυβέρνηση και το αποτέλεσμα ήταν η Ελλάδα να χρεωθεί ακόμα περισσότερα από όσα αναμενόταν. Εμείς τότε, ως ΠΑΣΟΚ, κινηθήκαμε βάσει της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Δεν παίξαμε παιχνίδια απέναντι στον ελληνικό λαό. Σε καμία περίπτωση, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την τεράστια ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας, αφού εξαιτίας της διακυβέρνησης Καραμανλή οδηγηθήκαμε σε εκείνο το σημείο βαθιάς ύφεσης. Πολλοί στο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνούν τη σημασία της περιόδου Καραμανλή. Είναι χαρακτηριστικό ότι Υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν γνωστοί παράγοντες της διακυβέρνησης Καραμανλή. Για την κακοδιαχείριση εκείνης της κυβέρνησης και τις καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα, έχει ήδη αποφανθεί Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επίσης, πρέπει να θυμόμαστε ότι εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπερχρεωθήκαμε. 

Για το εμπάργκο όπλων της Τουρκίας: Ο κ. Ανδρουλάκης προ μηνών πήρε πρωτοβουλία για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. Υπάρχουν χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ισπανία που πουλούν όπλα στην Τουρκία. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει επισημάνει από την πρώτη φορά που βρέθηκε με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές τους λόγους για τους οποίους η Ευρώπη δεν μπορεί να εξοπλίζει την Τουρκία, θέτοντας ξεκάθαρο θέμα για την Ισπανία. Ήταν ο μόνος Έλληνας πολιτικός αρχηγός που πήρε τέτοια πρωτοβουλία, ο κ. Τσίπρας είναι επίσης παρατηρητής στις συνεδριάσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών αλλά δεν είπε ποτέ τίποτα σχετικό. Αυτό είναι ενδεικτικό για την πολιτική των κομμάτων. 

Για τη Novartis: Εμείς έχουμε ξεκάθαρη θέση για το θέμα. Το ΠΑΣΟΚ σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Σε κάθε περίπτωση τα στελέχη του κόμματός μας δεν κρύβονται πίσω από τη βουλευτική τους ασυλία. Είναι τιμητικό για τα στελέχη μας που ζήτησαν αυτοβούλως να τεθούν στη διάθεση της Δικαιοσύνης. Συχνά ξεχνάμε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται γιατί δεν προχώρησε την καταγγελία που οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν κάνει στον Άρειο Πάγο σχετικά με τις ανατιμήσεις στις τιμές των φαρμάκων κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει πόρισμα που καταλήγει στο ότι η καταγγελία παρεμποδίστηκε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης. 

Για την ανεξαρτησία των ΜΜΕ: Τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, έχουν επιχειρήσει τον έλεγχο του Τύπου. Επί ΣΥΡΙΖΑ, όπως και επί Καραμανλή, συγκεκριμένα Μέσα πήραν πολλά χρήματα και από το κράτος και από τις τράπεζες. Όταν ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία την ηγεσία, παρά την προηγούμενη σκληρή κριτική της, κυριολεκτικά «το τερμάτισε» αναφορικά με τον έλεγχο του Τύπου, με την αδιαφάνεια κατά την παροχή των ενισχύσεων των ΜΜΕ στην πανδημία αλλά και με τον τρόπο που διεξάγονται οι τηλεοπτικές συνεντεύξεις. Αναλυτικότερα συμβαίνει το εξής παράλογο: στα περισσότερα πρωινά τηλεοπτικά πάνελ εκτός από τους καλεσμένους υπάρχουν πάντα δύο δημοσιογράφοι που επικοινωνούν ο ένας τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και ο άλλος του ΣΥΡΙΖΑ, καλύτερα από ό,τι τις επικοινωνούν οι ίδιοι οι βουλευτές. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, είναι πρόβλημα για τη δημοκρατία. Επιπλέον, τις τελευταίες μέρες το στήσιμο των εκπομπών παραπέμπει σε debate προκειμένου Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ να καταφέρουν να στηρίξουν το δίπολο. Καλώς οι δημοσιογράφοι έχουν την άποψή τους αλλά αν θέλουμε δημοκρατία πρέπει να λειτουργούμε δημοκρατικά, όχι με όρους που ενισχύουν την πόλωση προς το συμφέρον της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. 

Για την επόμενη μέρα των εκλογών: έχουμε ξεκαθαρίσει πολλές φορές ότι δεν θα βοηθήσουμε ούτε τον κ. Τσίπρα, ούτε τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβουν την Πρωθυπουργία αν δεν τους δώσει αυτοδυναμία ο ελληνικός λαός. Οι δυο τους συμφωνούν ότι ο Πρωθυπουργός του πρώτου κόμματος πρέπει να είναι και Πρωθυπουργός, μπορεί λοιπόν ο κ. Τσίπρας να ψηφίσει απευθείας τον κ. Μητσοτάκη. Είμαστε ξεκάθαροι προς τον ελληνικό λαό, έχουμε σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα και πάνω σε αυτή τη βάση θα συζητήσουμε με οποιαδήποτε άλλη παράταξη. Επιπλέον, όπως έχουμε επισημάνει όποιος θέλει να μιλήσει μαζί μας θα το κάνει από την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Το βασικό πρόβλημα σε αυτή τη φάση της χώρας είναι ότι εξαιτίας του κ. Τσίπρα, ο προοδευτικός κόσμος της χώρας χάνει, αφού ο κ. Μητσοτάκης καταφέρνει να κερδίζει εφαρμόζοντας κάκιστες πολιτικές. 


Πηγή

Leave a Reply