Συνέντευξη Ανδρέα Λοβέρδου, στο “Action24” και στην εκπομπή “Καλύτερα Αργά”

Συνέντευξη Ανδρέα Λοβέρδου, στη δημοσιογράφο Αθηναΐδα Νέγκα και τον τηλεοπτικό σταθμό Action24.   

Ποιος είναι ο μεγάλος έρωτας της ζωής σας;

«Η πολιτική είναι ο μεγάλος έρωτας της ζωής μου και είναι μικρόβιο. Άμα το έχεις, δεν φεύγει με τίποτε».

Ποιανού είστε εχθρός;

«Είμαι εχθρός της γραφειοκρατίας. Το μεγάλο θέμα που μπήκα και θα βγω από την πολιτική είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. Το ζήτημα είναι πως θα γίνεται γρήγορα η δουλειά του πολίτη».

Φταίει ο covid, φταίει ο μιμητισμός, τι φταίει για τη γυναικοκτονία;

«Ο άλλος που είδε οτι το έκανες εσύ λέει θα το κάνω κι εγώ; Φταίει ο μιμητισμός, φταίει ο εγκλεισμός από τον COVID; Δεν είμαι ειδικός να το αναλύσω αλλά είμαι ειδικός ως νομικός να πω ότι χρειάζεται μια ειδική ποινική πρόβλεψη που δεν έχει έρθει ακόμη». 

Πρέπει να ξαναδούμε την τάση της επιείκειας στις ποινές;

«Είμαι υπέρ της αυστηρότητας των ποινών παρά το γεγονός ότι ως επιστήμονας πάντα ήμουν δημοκρατικός και φιλελεύθερος. Σωστή η φράση του Πρωθυπουργού ότι οι αυστηροί ηγέτες πρέπει να φεύγουν. Βλέπουμε όμως ότι δεν φεύγουν. Και όχι μόνο δεν φεύγουν αλλά δυστυχώς αναπαράγονται». 

Ήταν η Μέρκελ καταστροφέας;

«Η γυναίκα αυτή είναι καταστροφέας. Κατέστρεψε την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατέστρεψε τη χώρα μας, φτάσαμε στο παραπέντε. Σε όλα τα θέματα ήταν «κάτσε να δούμε», δεν αποφάσιζε για τίποτε. Δεν ανήκει στους μεγάλους ευρωπαίους ηγέτες, άνδρες ή γυναίκες που έπαιρναν αποφάσεις την ώρα που έπρεπε». 

Τι τελικά σαπίζει την κοινωνία και καθιστά τα δυτικά κράτη αδύναμα;

«Ο δικαιωματισμός σαπίζει την κοινωνία και καθιστά τα κράτη του δημοκρατικού, φιλελεύθερου, δυτικού κόσμου αδύναμα. Το εγώ καταστρατηγεί τα πάντα σε βάρος του εμείς».


Πηγή

Leave a Reply