Διαβούλευση με την Ομογένεια της Αυστραλίας για θέματα εκπαίδευσης και πολιτισμού

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρώτο στάδιο της διαβούλευσης με την Ομογένεια της Αυστραλίας για θέματα εκπαίδευσης και πολιτισμού.

Στη διαδικτυακή συζήτηση διάρκειας δυόμιση ωρών, που διοργάνωσε ο Τομέας Απόδημου Ελληνισμού σε συνεργασία με την ΝΕ ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής της Ωκεανίας, συμμετείχαν και διατύπωσαν εμπεριστατωμένες απόψεις και προτάσεις, αντιπρόσωποι όλων των μορφών εκπροσώπησης του Ελληνισμού και όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.  

Πανεπιστημιακοί καθηγητές, εκπρόσωποι των μεγάλων Ελληνικών Κοινοτήτων, εκπαιδευτικοί, πρόεδροι εθνοτικών σχολείων, πρόεδροι μεγάλων εθνικοτοπικών οργανώσεων, καθώς και δημοσιογράφοι μεγάλων Ομογενειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ήταν παρόντες και παρούσες, σε μια συζήτηση που θα συνεχιστεί και στο μέλλον.  

Το Κίνημα Αλλαγής δεσμεύεται να κρατήσει ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Ομογένεια της Αυστραλίας, τόσο για θέματα εκπαίδευσης, όσο και για όλα τα άλλα ζητήματα που την απασχολούν.  Επιθυμούμε και σχεδιάζουμε να συνδιαμορφώσει μαζί με τις ελληνικές διασπορές του κόσμου, όχι ερήμην τους, τις προγραμματικές μας θέσεις που αφορούν τους Απόδημους Έλληνες και τους Ομογενείς μας.  

Κατερίνα Αυξεντίου

Γραμματέας Τομέα Απόδημου Ελληνισμού


Πηγή

Leave a Reply