Σχόλιο Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής για τις δηλώσεις του Βουλευτή της Ν.Δ., Δημήτρη Καιρίδη

Οι διακρίσεις κάθε είδους, για λόγους καταγωγής, χρώματος ή θρησκείας, όχι μόνο δεν ταιριάζουν στην Ευρώπη αλλά απαγορεύονται.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι χώρος αρχών και αξιών. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, των δικαιωμάτων των προσφύγων είναι αυτονόητη υποχρέωση.

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού βουλευτή, Δημήτρη Καιρίδη, που έρχονται μετά τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού για “πραγματικούς” πρόσφυγες, προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη. 

Οι εκτοπισμένοι άνθρωποι από το Χάρκοβο δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους εκτοπισμένους από το Χαλέπι ή την Καμπούλ. Ο πόνος των προσφύγων είναι ίδιος και πραγματικός.

Οι αποφάσεις για την υποδοχή των Ουκρανών προσφύγων δεν μπορεί να είναι ούτε εξαίρεση ούτε άλλοθι, αλλά το παράδειγμα για αλλαγή των ευρωπαϊκών πολιτικών.  Η αλληλεγγύη πρέπει να γίνει κανόνας και να πάψει να αποτελεί εξαίρεση. Η Κυβέρνηση και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος πρέπει να σταματήσουν να χαϊδεύουν τα αυτιά του υπερσυντηρητικού και ακροδεξιού ακροατηρίου. Έτσι θα προσφέρουν καλές υπηρεσίες στη χώρα.  


Πηγή

Leave a Reply