Δεν ψηφίζει νέο πακέτο φόρων το Ποτάμι

Το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει νέους φόρους, διεμήνυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος σε νέες του δηλώσεις υπογράμμισε ότι τα νέα μέτρα που φέρνει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, είναι αναποτελεσματικά και άδικα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Thessnews», ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου πιστεύει πλέον ότι ο κ. Τσίπρας και οι συνέταιροί του οι ΑΝΕΛ συγκροτούν μια κυβέρνηση που κρατάει την χώρα σε βήμα σημειωτόν και σε πολλούς τομείς την πάει προς τα πίσω.

Μιλώντας για όρους Αριστερά-Δεξιά σημείωσε πως «από μόνοι τους δεν απαντούν στα προβλήματα», υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας είναι αριστερός κρατιστής και οι δεξιοί που σήμερα επαγγέλλονται το καινούριο είναι αυτοί που στα χρόνια της εξουσίας του εφάρμοσαν όλες τις παλαιοκομματικές πρακτικές».

Όσον αφορά στον Αυτόματο Μηχανισμό Δημοσιονομικής Προσαρμογής Προϋπολογισμού, εκτίμησε ότι «κανένας αυτόματος “κόφτης” δεν είναι απαραίτητος γιατί τα οριζόντια μέτρα οι οριζόντιες περικοπές δεν είναι δίκαιες».

Αντιθέτως, σημείωσε, «είναι απαραίτητο να κόψουμε τις σπατάλες του κράτους».

«Εδώ και ένα χρόνο φωνάζουμε για τα ακίνητα του Δημοσίου που ρημάζουν ενώ ταυτόχρονα το Δημόσιο πληρώνει εκατομμύρια σε ενοίκια. Υπάρχουν νεκρές υπηρεσίες και οργανισμοί που θα πρέπει να κλείσουν», ανέφερε, ενώ τέλος, απέκλεισε την ψήφιση νέων φόρων «γιατί είναι και αναποτελεσματικοί και άδικοι».