Νάντια Γιαννακοπούλου: «Στεκόμαστε όλοι στο πλευρό του ουκρανικού λαού, της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και του διεθνούς δικαίου»

Στην Συνέλευση των Εθνικών Κοινοβουλίων της Ε.Ε. που διοργάνωσε στο Παρίσι η Γαλλική Προεδρία, μίλησε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στην ομιλία της η κα. Γιαννακοπούλου αναφέρθηκε στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και της οικονομικές επιπτώσεις που έχει στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή οικονομία.

Συγκεκριμένα η κα. Γιαννακοπούλου, ανέφερε:

«Όλοι καταδικάζουμε σθεναρά την αδικαιολόγητη και βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στεκόμαστε στο πλευρό του Ουκρανικού λαού, της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και του Διεθνούς Δικαίου, απέναντι σ’ όλους αυτούς που θέλουν να μας γυρίσουν πίσω σε σκοτεινές εποχές.   

Και σ’ αυτόν τον αγώνα κύριες κύριοι συνάδελφοι, πρέπει να απαντήσουμε με μια πιο ισχυρή, πιο ενωμένη Ευρώπη, προσαρμόζοντας τις πολιτικές μας.

Η εξελισσόμενη γεωπολιτική κρίση θα έχει οικονομικές, ενεργειακές και ανθρωπιστικές επιπτώσεις, για αυτό η Ε.Ε. πρέπει να φανεί δυνατή και αλληλέγγυα στηρίζοντας όλες τις χώρες που θα δοκιμαστούν οικονομικά το επόμενο διάστημα λόγο του πληθωρισμού, της ακρίβειας και των ανατιμήσεων στην ενέργεια.»

Και συνέχισε, λέγοντας:

«Χάρη την ισχυρή και συντονισμένη μας απόκριση η Ε.Ε. μπόρεσε να μετριάσει των αντίκτυπο της πανδημίας και να ανακάμψει εντυπωσιακά γρήγορα. Ο Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα αντιμετώπισης της πανδημίας και το ίδιο μπορεί να κάνει και για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας και της ψηφιακής μετάβασης.

Σαφώς και είναι αναγκαίο να κάνουμε επενδύσεις, όμως η Ε.Ε. πρέπει να βρει την σωστή ισορροπία μεταξύ της μείωσης του χρέους και της στήριξης της ανάπτυξης.»

Κατά την ολοκλήρωση της ομιλίας της η κα. Γιαννακοπούλου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη ανάγκη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τονίζοντας:

«Κλείνοντας, θα αναφερθώ σε ένα ρητό των αρχείων Ελλήνων Στωικών φιλοσόφων που έλεγαν «ουδέν κακόν, αμιγές καλού». Αν λοιπόν μέσα σ’ όλο αυτό το σκοτάδι και την βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας υπάρχει κάτι θετικό τότε αυτό είναι το γεγονός ότι συνταράχθηκε η ευρωπαϊκή συνείδηση των πολιτών και των Λαών της Ε.Ε., ζητώντας περισσότερη Ευρώπη, ζητώντας μια αποτελεσματική Ευρώπη σε τομείς ιδιαίτερα όπως είναι η εξωτερική πολιτική και η άμυνα. Και αυτό πρέπει να κάνουμε».


Πηγή

Leave a Reply